tag:blogger.com,1999:blog-5047627321745168141.post86548253617857988..comments2023-12-19T17:49:29.232+02:00Comments on Chez Jasu: Paahdetut fenkolit ja tomaattirisottoChez Jasuhttp://www.blogger.com/profile/10470358947286252879noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-5047627321745168141.post-64279617991850213962011-05-30T23:11:58.137+03:002011-05-30T23:11:58.137+03:00Lienen aika rajoittunut, mutta fenkoli ja juustoka...Lienen aika rajoittunut, mutta fenkoli ja juustokastike kuulostaa melko villiltä ;) Täytyypä mielen kiinnosta googlata tuota ohjetta.Chez Jasuhttps://www.blogger.com/profile/10470358947286252879noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5047627321745168141.post-53699225504743216362011-05-27T09:38:59.476+03:002011-05-27T09:38:59.476+03:00Vuosia inhosin fenkolia,kunnes sain sitä täällä en...Vuosia inhosin fenkolia,kunnes sain sitä täällä englanninkielisen ruokabloggaajan luona uunissa kypsytettynä,juustoisen kastikkeen kanssa.Ja viime kesänä Helsingissä ystävä valmisti myös juustoisen kastikkeen alla kypsytettyä fenkolia,joka oli ihanaa;resepti muistaakseni oli Hesarin ruokasivuilta.Jaelhttps://www.blogger.com/profile/12807233749131057341noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5047627321745168141.post-56716605918364117162011-05-23T20:59:13.841+03:002011-05-23T20:59:13.841+03:00Kiitos vinkistä ja linkistä! Voin hyvin kuvitella,...Kiitos vinkistä ja linkistä! Voin hyvin kuvitella, että uloimmat osat menevät grillatessahelposti aika sitkeiksi. Täytyy siis muistaa keittää kunnolla.Chez Jasuhttps://www.blogger.com/profile/10470358947286252879noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5047627321745168141.post-50940245854678623792011-05-21T12:39:56.483+03:002011-05-21T12:39:56.483+03:00Kokeilin viime kesänä ystäväni suosittelemana Glor...Kokeilin viime kesänä ystäväni suosittelemana Glorian ruoka & viini lehdessä ilmestynyttä "Persiljassa marinoidut grillatut fenkolit" -reseptiä.<br /><br />Aikeissani on kokeilla tätä taas uudestaan tänä grillikautena, kun ideana tämä on hyvä ja marinadi oikein maukas. <br />Mutta muutamia epäkohtia jäi korjattavaksi.<br />Kuten se, että uloin kerros fenkolilohkoista sekä varret ylöspäin kavetessaan sitkostuivat grillauksen aikana jotenkin mahdottomiksi purra. Luulen, että saatoin vain keittää niitä liian vähän aikaa ennen marinointia? <br /><br />Sisältä fenkolit olivat kuitenkin ihanan pehmeitä ja mehukkaita, sekä marinadi niin hyvää, että sen loput kaavittiin pehmeän leivän avulla kulhon pohjalta parempiin suihin :)<br /><br />Kokeillessani tätä ohjetta viime kesänä, taisin olla ensimmäistä kertaa tekemisissä fenkolin kanssa. Yllätyin (vaikka luettuani ja kuultuani tiesin) voimakkaasta aniksen mausta -tässä ruoassa se todellakin tulee esiin!<br /><br />Se, että käytin ohjeeseen varantojani mukaillen kuivattua lehtipersiljaa, ei haitannut makua lainkaan :)<br /><br />Taisimme syödä niitä ihan vain jonkin perus salaatin ja (folionyytissä) grillatun vaalean kalan kanssa (tai jättikatkaravunpyrstö-vartaiden).<br /><br /><br />http://www.ruokala.net/resepti/persiljassa-marinoidut-grillatut-fenkolitmasuuuhttps://www.blogger.com/profile/12534345750126759997noreply@blogger.com