tag:blogger.com,1999:blog-5047627321745168141.post3395740385681305907..comments2023-12-19T17:49:29.232+02:00Comments on Chez Jasu: Pasta carbonaraChez Jasuhttp://www.blogger.com/profile/10470358947286252879noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-5047627321745168141.post-22709004442638719892010-03-21T15:30:43.321+02:002010-03-21T15:30:43.321+02:00Roomassa (josta resepti on kotoisin) valmistetaan ...Roomassa (josta resepti on kotoisin) valmistetaan usein Rigatoni alla carbonara ( http://www.italianchef4you.com/Cucina/piatto_rigatoni%20alla%20carbonara.jpg )<br /><br />Alkuperàiseen ohjeeseen tulee guancialea eli possun poskea, joten jo pancettan saati perus-pekonin kàyttò on jo muutosta. ;)<br /><br />Ei paljon tàn helpommaksi mene:<br />400g spaghettia/valitsemaasi pastaa<br />200g guancialea tai pancettaa (tàssà tapauksessa pekonia)<br />(1 valkosipulinkynsi)<br />3 munaa (yksi kokonaan, kahdesta vaan keltuaiset)<br />Pecorinoa (ja halutessa parmesaania)<br />mustapippuria ja suolaa<br /><br />Paista paloiteltu pekoni rapeaksi (halutessa viipaloidun valkosipulin kanssa.) Keità pasta runsaassa (suolatussa) vedessà al denteksi.<br />Helppo tapa vàlttàà kastikkeen (munien) hyytyminen on sekoittaa valmiiksi munat (/keltuaiset), pecorino-raaste ja mustapippuri keskenààn, lisàà seokseen vàhàn keitinvettà.<br />Kun pasta valmis ja valutettu, sekoita joukkoon pekoni ja munaseos.<br />Tarjoile ja pinnalle halutessa vielä pecorino-raastetta. Nam.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5047627321745168141.post-72491044274006304652010-03-21T11:45:34.429+02:002010-03-21T11:45:34.429+02:00D'oh! Olen tehnyt cabonaran siis aina väärin. ...D'oh! Olen tehnyt cabonaran siis aina väärin. Ja mikä pahinta, luullut tehneeni oikein!<br /><br />Korjasin sentään tuohon ohjeeseen kerman määrän: ei puoli purkkia vaan puoli desiä.<br /><br />Tuo possunposki täytyy varmasti käydä tsekaamassa ja tehdä pasta siitä ilman kermaa. Wanhan kauppahallin Roslundilta saa muuten huiman hyvää suomalaista pekonia palana: kuivaa, kiinteää ja savuista eli ihan eri tavaraa kuin HK:n amerikanpekoni.Chez Jasuhttps://www.blogger.com/profile/10470358947286252879noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5047627321745168141.post-51902700931604380372010-03-21T10:18:23.791+02:002010-03-21T10:18:23.791+02:00no sieltäpä sieltä, Hakaniemen hallista. Roiniselt...no sieltäpä sieltä, Hakaniemen hallista. Roiniselta ainakin saa, heillä on kuulemma myös pippurireunaista ilmakuivattua possunposkea, mutta siitä emme ole vielä päässeet osallisiksi.Merituulihttps://www.blogger.com/profile/05468500830261174675noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5047627321745168141.post-17471277647483944722010-03-21T09:46:23.667+02:002010-03-21T09:46:23.667+02:00Toiset tykkää kermaisesta pastasta, toiset ei. Luu...Toiset tykkää kermaisesta pastasta, toiset ei. Luulen että V on saanut kermaisista pastoista yliannostuksen työruokaloissa - niissä usein laitetaan jotain kasviscremeä korjaamaan muun maun puutetta :) <br /><br />Täytyy kokeilla tuota sianposkea, jos semmoista jostain löytää - oletan että varmaan hallista ainakin... :)Nellehttps://www.blogger.com/profile/11738128496660714304noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5047627321745168141.post-84343564038267198982010-03-20T23:24:38.557+02:002010-03-20T23:24:38.557+02:00ha haa. meinasin nillittää samasta kermasta, mutta...ha haa. meinasin nillittää samasta kermasta, mutta nämä on toki makuasioita. me laitamme kyllä munat melkeinpä aina kokonaan tai sitten yksi kokonaan ja muut keltuaisena. <br /><br />minä taas suositan kokeilemaan ilmakuivattua sianposkea pekonin/pancetan tilalle - hullun hyvää!Merituulihttps://www.blogger.com/profile/05468500830261174675noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5047627321745168141.post-75493072628120080142010-03-20T22:19:10.194+02:002010-03-20T22:19:10.194+02:00... Ja meillä V jaksaa joka kerta huomauttaa, jos ...... Ja meillä V jaksaa joka kerta huomauttaa, jos carbonarassa on kermaa. Se ei alkuperäiseen carbonaraan kuulu, vaan on myöhempi lisäys :) Eli kokeilepa joskus pelkällä pancetalla ja keltuaisella... :)Nellehttps://www.blogger.com/profile/11738128496660714304noreply@blogger.com