tiistai 26. huhtikuuta 2011

Lämmin porkkanaraaste mintulla, kanelilla ja fetalla

Pääsiäinen tuli ja meni. Meilläkin syötiin lammasta, kuten monessa muussakin kodissa, joten ei siitä sen enempää. Lisukkeesta sen sijaan vähän lisää.

Yhdeksi lisukkeeksi valmistin lämpimän porkkanasalaatin, joka ajatuksena tuntuu melko epätoimivalta: lämmitetty porkkanaraaste. Löysin ohjeen Smitten Kitchen -blogista, jonka ruoat eivät ole juurikaan pettäneet. Onneksi ei tämäkään.

Tein salaatin jokin aika sitten orjallisesti alkuperäisen ohjeen mukaan. Tuolla kertaa harissa maustoi ruoan liian tuliseksi, joten annostuksen kanssa kannattaa olla maltillinen.

Toisella kertaa heitin ohjeesta koko harissan mäkeen ja käytin sen sijaan puolikkaan pienestä kuivatusta chilistä, jonka annostuksen senkin olen oppinut kantapään kautta. Lisäsin myös kanelia ja vaihdoin persiljan kevätsipuliin. Reseptiä voisi kehittää entisestään käyttämällä myös rusinoita, mikä paitsi sopisi ruokaan, veisi raasteajatuksen asteen verran lähemmäs kouluruokamuistoja.


350 g porkkanoita kuorittuna ja raastettuna
4 rkl oliiviöljyä
pari valkosipulin kynttä pilkottuna
1/2 tl kumianan siemeniä
3/4 tl jeeraa
1/2 tl jauhettua paprikaa
1/2 tl kanelia

puolikas pieni kuivattu chili jauhettuna
1/2 tl sokeria
puolikkaan sitruunan menu
suolaa
tuoretta minttua
silolehtipersiljaa tai kevätsipulia
100 g fetaa


Paista pannulla öljyssä valkosipulia, kuminaa, jeeraa, paprikaa kanelia, chiliä ja sokeria pari minuuttia.  Nosta liedeltä ja lisää sitruunamehu ja ripaus suolaa. Lisää porkkanat pannulle ja sekoita. Lisää vielä yrtit ja anna maustua noin tunti. Murenna päälle feta ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti