lauantai 21. huhtikuuta 2012

Grillikauden avajaiset 2012


Tänään avautui grillikausi. Melko samoissa merkeissä kuin kolme vuotta sitten. Tavallaan kausi avautui jo pääsiäisenä, kun grillaismme räntäsateessa lasten kanssa lounaaksi hodareita, mutta sitä ei jotenkin voi laskea.

Uusi grilli korkattiin turvallisesti lohella, joka oli maustettu suolalla, valkopippurilla, sitruunalla ja rosmariinilla. Tästä on hyvä jatkaa.

5 kommenttia:

  1. Ah ,tuo lohi on niin houkuttelevan näköinen! Herkullista grillikautta!

    VastaaPoista
  2. Upialta näyttää! Täälä vielä odotellaan ja lohi käristyi pannulla, kun räntää tuli ja tuli ja tuli....

    VastaaPoista
  3. Kiitos! Grillikausi Suomessa on niin kamalan lyhyt, että on pakko aloittaa jo vähän huonommalla säällä.

    VastaaPoista
  4. Grillaat lohen kuvasta päätellen kokonaisena? kääritkö sen folioon ja laitat grilliin vai miten toimit?

    En ole koskaan vielä grillannut kokonaista kalaa grillissä ja otan mielelläni vinkkejä vastaan :)

    VastaaPoista
  5. Grillissä teen useimmiten eli melkein aika kalan kokonaisena. Varsinkin rasvainen kala pysyy mehukkaana eikä kypsymisajan kanssa ole niin tarkkaa.

    Monesti teen kylkiin pari kolme viiltoa, joihin tungen suolaa, sitruuna viipaleita ja tuoreita kovavartisia yrttejä (rosmariini, timjami). Sama juttu tietysti myös vatsaan.

    VastaaPoista