sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Fenkolia, kurkkua ja granaattiomenaa


...ja retiisiä ja persiljaa eli kaikkea hyvää. Ei voi olla pahaa - eikä ollutkaan. Päinvastoin se oli ihan täydellinen salaatti pizzan kanssa.

Olen todella ihastunut keittiömme uusimpaan apuriin, mandoliiniin eli kasvisten viipalointivehkeeseen, jota Chez Mariuksen Marius kuvaili kaunistellusti: "kamalan ruma, mutta paras". Ja oli ihan oikeassa. Laite näyttää muoviselta tv-shop-rimpulalta, mutta leikkaa kuin ajatus.
   

1 fenkoli
1/2 granaattiomena
1/2 kurkku
4 retiisiä
silolehtipersiljaa
1/2 limen mehu

oliiviöljyä
suolaa

Halkaise fenkoli ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Poista kurkusta siemenet ja viipaloi. Siis kurkku, ei siemeniä. Siemenet maustavat hyvin juomaveden. Viipaloi retiisit mandoliinilla tai veitsellä paperin ohuiksi.

Yhdistä astiassa fenkolit, kurkku, retiisit ja revitty silolehtipersilja. Sekoita joukkoon limen mehu ja pari lorausta oliiviöljyä. Mausta ripauksella suolaa ja viimeistele salaatti fenkolin karvatupsuilla.


10 kommenttia:

  1. Kaunis salaatti! Mandoliini on tosi hyvä vehje,sormia vaan pitää vähän varoa sellaisen kanssa;D

    VastaaPoista
  2. Kiitos, Jael! Juuri sormiani säästääkseni olen vältelluyt sen hankkimista, mutta katsotaan nyt miten sormien käy...

    VastaaPoista
  3. Ihanan keväinen! Tuo mandoliini on roikkunut ostoslistalla jo pitkään - pakkohan se on sitten mennä hankkimaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Jos vaan on yhtään vapaata säitytystilaa, niin kannattaa.

      Poista
  4. Mandoliini on kyllä näppärä! todella kaunis salaatti ja ihanat, raikkaat raaka-aineet :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä valon lisääntyessä alkaa vaatimaan enemmän raikasta lautaselle.

      Poista
  5. Mandoliini on toivelistalla...kesällä on synttärit, ehkä silloin. :) Herkullisen näköinen salaatti! Kiitos inspiraatiosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! Toivottavasti pakettiin kääriytyy mieluinen lahja

      Poista
  6. Minulla on tuo sama mandoliini, on aivan mahdottoman hyvä, paitsi että värjäytyy todella helposti. Menin leikkaamaan sillä porkkanat julienneiksi ja oranssi nyt väri ei lähde pois millään. En tiedä olisiko rypsi- tms. öljyn laittaminen siihen ennen leikkausta auttanut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä. Vielä tällä käytöllä en ole huomannut värjääntymistä, mutta täytyy olla varuillaan punajuuren tms. kanssa.

      Poista