maanantai 29. syyskuuta 2014

Viimeinen papusalaatti



Viimeisiä viedään puutarhasta. Viimeisetkin rosamundat ja myöhässä istutetut sipulit on nyt nostettu ylös. Kasvihuoneesta on poimittu tomaatit (joista kaikki ei tietenkään ehtineet kypsyä kokonaan) ja puoliksi vihreät paprikat tuotu kypsymisen toivossa sisälle lämpimään. Kovavartisia yrttejä kuten rosmariinia ja timjamia sentään saa hakea vielä ensimmäisten yöpakkasten jälkeenkin. Lohduttavasti samaan aikaan valmistautuminen ensi kevääseen on jo alkanut: 95 valkosipulinkynttä on painettu maahan talvehtimaan.

Viimeisistä pavuista tein yksinkertaista salaattis paistamalla ensin leipäkuutioita ja valkosipulia oliiviöljyssä pannulla. Toisessa erässä paistoin samalla pannulla halkaistuja tomaatteja ja keitettyjä papuja. Ainekset yhteen ja persiljaa sekä basilikaa sekaan. Kenties tilkka sitruunamehua.

Hyvästi kesä!

2 kommenttia:

  1. Mä en ole vielä purkanut kasvaria, mutta veikkaan että chef saa pikapuoliin pähkiä, mitä tehdä 3 kilolla vihreitä paprikoita.

    VastaaPoista
  2. Nam:) Kuulostaa yksinkertaisen hyvältä:)

    VastaaPoista