perjantai 24. heinäkuuta 2015

Siikachevice, verigreippiä ja fenkolia


Loistavaa ja raikasta kesäruokaa, koska ihminen ei tule toimeen pelkillä uusilla perunoilla. Edes kesällä.

1 siikafilee (200 g)
suolaa
1/2 fenkoli
1 tuore chili
2 valkosipulinkynttä
1/2-1 sitruunan mehu
1 verigerippi
tuoretta basilikaa
oliiviöljyä

Poista kalasta mahdolliset ruodot. Leikkaa kala sopiviksi suupaloiksi ja mausta suolalla reilulla kädellä.

Kuori verigreippi ja erottele hedelmälihat kalvoista. Pilko fenkoli, chili ja valkosipulit. Yhdistä ainekset ja purista joukkoon sitruunamehu.

Lisää kalat muiden ainesten kanssa ja anna marinoitua hetki. Silvo mukaan basilikaa juuri ennen tarjoilua ja lorauta päälle tilkka oliiviöljyä.

3 kommenttia:

  1. Just eilen tehtiin siikacheviceä, kun kauppahallista löytyi tuoretta merisiikaa. On se hyvää :-)

    VastaaPoista
  2. On se! Useimmiten melkein siika tuleekin syötyä "raakana".

    VastaaPoista
  3. Onpa jännittävän kuuloinen yhdistelmä! Täytyy laittaa korvan taa.

    VastaaPoista