sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Kania, rakuunaa ja omenaa


Vaihteeksi lautasella oli kania rakuunalla ja sinapilla maustettuna ja omenoilla ja omenamehulla ryyditettynä. Omenamehu valikoitui osittain siksi, ettei talosta löytynyt valkoviiniä. Ei edes siideriä. Vohloisten Puutarhan ei niin makea mehu toimi kastikkeessa hyvin.


2 kanin koipea (600-700 g)

4 valkosipulinkynttä
1 rkl suolaa
1 rkl ranskalaista rakuunaa
1 rkl dijonia
2 rkl oliiviöljyä

öljyä paistamiseen
2 keskikokoista sipulia
2 dl omenamehua
2 laakerinlehteä

2 hapanta omenaa
1 dl kermaa
mustapippuria ja suolaa

Murskaa huhmareessa marinadin ainekset eli valkosipulit, suola, rakuuna, dijon ja oliiviöljy hienoksi. Sivele marinadi lihan pintaan ja anna maustua pari tuntia tai yön yli.

Paista koipiin öljyssä molemmin puolin hyvä pinta. Siirrä lihat kasariin tai pieneen pataan. Lisää joukkoon lohkotut sipulit, laakerinlehdet ja omenamehu. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla pari tuntia. Käännä kopia kypsymisen aikana pari kertaa ja lisää nestettä jos ruoka uhkaa kuivua.

Nosta kypsä kani tarjoiluvadille ja lisää pataan lohkotut omenat ja kerma sekä tarvittaessa omenamehua tai vettä. Kiehauta kastiketta kasaan pari minuuttia tai kunnes konsistenssi on sopiva. Lusikoi ksatike lihan päälle. 



1 kommentti:

  1. Ihanan kuulloista! Saisipa jostain itsekin kania käsiinsä.

    VastaaPoista