sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Mikrotason ruokatrendejä vuodelle 2016Ruokatrendejä uudelle vuodelle on arvuuteltu ainakin parissa blogissa, joista ilokseni bongasin leivän paluun ja erityisesti näkkärin valmistamisen. Toivon syvästi, että leipä pääsisi vähitellen pannasta, koska parempaa kuin hyvä leipä on ainoastaan hyvä leipä juuston ja viinin kanssa. Isoja kuvia en itse uskalla lähteä arvailemaan, mutta alla katsaus oman ruokatalouden tulevaisuuteen:

Meillä leivän (ja kaiken muunkin) itse tekemisen trendi jatkuu ja voimistuu entisestään. Ennustan, että meillä leipää tehdään tänä vuonna edellisvuottakin enemmän ja entistä paremmista raaka-aineista. Samoin luotan, että olutta valmistetaan itse alusta alkaen enemmän kuin ostetaan kaupasta.

Viljelykauden sää on helppo ennustaa: tänäkin vuonna surkea, koska liian kuuma, kylmä, märkä, kuiva, tai tuulinen, Tai ei ole pölyttäjiä tai tulee maanvyörymiä. Jotain vikaa on kuitenkin. Aina on.

Siitäkin huolimatta minulla on suuri toive, että syksyllä olisi toimiva maakellari, johon sadon (edes sen pienen) saa kunnolla säilöön.

Veikkaan myös, että lapset eivät tänäkään vuonna opi syömään chilejä, vaikka ensimmäiset siemenet on jo yhdessä laitettu esikasvatukseen. Ennustan myös, että taimet eivät toukokuun jälkeen taaskaan mahdu mihinkään.

Panen pääni pantiksi, etten tulevanakaan vuonna opi tykkäämään sienistä.

Postauksen alussa on kania padassa. Olen luottavainen, että he lisääntyvät tänäkin vuonna kuin mitkäkin, jolloin omaa kania on lautasella myös jatkossa. Kuva löytyi monien kymmenien käsiteltyjen (mutta julkaisemattomien) kuvien joukosta, kun selailin arkistoja viime vuodelta. En ennusta, mutta toivon hartaasti, että tänä vuonna joku saisi hoidettua kuvat loppuun saakka myös tänne blogiin.5 kommenttia:

 1. Tämä oli ihan superhyväntuulinen ja hauska postaus. Kiitos päivän piristyksestä. ja toivottavasti opit syömään sieniä, ne on herkkua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari! Et edes arvaa kuinka paljon haluaisin tykätä sienistä. Helposti ilmaista ruokaa luonnosta! Mutta kun se maku...

   Poista
  2. Kiitos Mari! Et edes arvaa kuinka paljon haluaisin tykätä sienistä. Helposti ilmaista ruokaa luonnosta! Mutta kun se maku...

   Poista
 2. Ihana juttu, Jasu!
  Erityisesti minua viihdytti tuo satoennuste. Hemmetin sää, aina väärä! Myös taimien määrästä olen samaa mieltä. Ihan kummallisia tyyppejä.

  Loistavaa vuotta koko poppoolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Hannele, ja tosi pikaista kevättä sinnekin!

   Poista