
Intiassa en ole ikinä käynyt, joten currykokemukseni perustuvat lähinnä Helsingin ja Lontoon ravintoloihin. Hassua, että Lontoota ajatellessani ensimmäisenä mieleen tuleva tuoksu on juuri curry. Kaupungissa kun on intialaisia ravintoloita varmaan yhtä paljon kuin Delhissä.
Ohjeeni ei ole suoraan mistään kirjasta, vaan ihan omassa koekeittiössäni kehitetty. Maun mukaan olen toisinaan lisännyt myös tuoretta chiliä ja raastettua inkivääriä. Toimii myös ilman.
maapähkinäöljyä
mustia sinapinsiemeniä
pari rkl vihreää currytahnaa (AROY-D Green Curry Paste)
kanaa
pari sipulia
pari tomaattia
vajaa purkki kookosmaitoa
pari kolme desiä kanalientä
pieni paprika
pieni kourallinen vihreitä papuja
basmatiriisiä
limeä
tuoretta korianteria
Kuumenna öljy padassa ja paista sinapinsiemeniä, kunnes ne alkavat poukkoilemaan. Lisää currytahna ja anna sen kuumentua. Ruskista kanoja sinapinsiementen ja curryn kanssa.
Kuori sipulit, lohko ne neljään osaan ja aja tehosekoittimessa hienoksi. Tee tomaateille samoin (paitsi ettei niitä tarvitse kuoria). Sekoita sipulisilppu ja tomaattimurska pataan. Lisää kookosmaito ja kanalientä sen verran, että nesteen määrä tuntuu sopivalta. Sopivaan määrään vaikuttaa paitsi se mistä tykkää, myös se, paljonko tomaateista sattuu nestettä tulemaan.
Kiehauta curry ja lisää pilkottu paprika ja pavut. Anna porista hiljakseen, kunnes kaikki ainekset ovat kypsiä.
Curry on sekä mausteinen että myös melko raskas, varsinkin jos kookosmaitoa on annostellut runsaalla kädellä. Lime harmonisoi hapokkuudellaan makupaletin täydellisesti, joten puristan itse limeä suoraan lautaselle annoksen päälle.