keskiviikko 13. tammikuuta 2010

Ulkofilettä, ruusukaalia ja sinappikermaa

Edellisen hiukan epäonnistuneen risottokakkuruoan johdannaisena syntyi kuvan sapuska.

Risotto korvattiin naudan ulkofileellä (jota vaimoni oli hämmästyksekseni ostanut - hämmästyksekseni siksi ettei hän ole varsinaisesti lihansyöjä sanan siinä merkityksessä, että lihasta erityisemmin piittaisi) ja pinaatti ja pavut ruusukaalilla. Valmiin fileen pinnalle ripottelin tryffelisuolaa.

Alkuperäisestä ohjeesta jäi jäljelle siis mainio kermakastike, joka syntyy näin: kuumenna desi kermaa pienessä kattilassa ja anna kiehua hetki kasaan. Lisää ruokalusikallinen karkeaa sinappia. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.

Ruusukaalit sain höyrytettyä, kun keksin yhdistää tavallisen kattilan, hiukan rikkinäisen pienen metallisiivilän ja grillipihdit. Viritys toimi niin hyvin, että voisin ruveta höyryttämään enemmänkin. Onneksi joka asiaan ei tarvitse omaa välinettä!

2 kommenttia:

  1. Mä en ole koskaan kastikkeista välittänyt, mutta mahtava manchego-madeirakastike käännytti mut. Sinappi-kermakastiketta vois kokeilla seuraavaksi - vaikkapa pakastimessa odottavien villisiankyljysten seuraksi!

    VastaaPoista
  2. Mä taas voisin useimmiten syödä pelkkää kastiketta. Siihen nähden miten paljon niistä tykkään teen kasteja aika vähän. Ehkä tämä johtuu siitä äitini tekee kastikkeita, joita voisi juoda sellaisenaan...

    VastaaPoista