lauantai 8. toukokuuta 2010

Uusi satokausi on virallisesti alkanut

Äsken lähikaupassa poiketessani bongasin ensimmäiset kotimaiset varhaisperunat. Perniöläiset potut oli pakattu kuuden tai seitsemän kappaleen muovirasioihin. Paketin hinnaksi oli keksitty 13,90 euroa. Kilohinnaksi tuli siis noin 37 euroa ja kappalehinnaksi pari euroa.

Jäivät hyllyyn, joten en valitettavasti pysty sanomaan, olisivatko olleet hintansa arvoisia. Millainen hiilijalanjälki perunoilla mahtaa olla? Tuskin kasvavat ihan pelkällä kevätauringolla...

4 kommenttia:

 1. En oikestaan juurikaan tiedä ammattimaisesta perunanviljelystä, mutta kasvihuoneissa nuo ensimmäiset kotimaiset perunat on kasvatettu. Käsittääkseni tähän aikaan vuodesta ei juurikaan enää tarvita lisälämmitystä eikä ainakaan valoa - mutta vettä toki. Ei peruna sen kummoisempi tuote ole kuin salaatti tai tomaatti.

  VastaaPoista
 2. En mäkään tiedä paljoa ammattimaisesta perunanviljelystä. Sillä kokemuksella mitä avomaalla kasvatuksesta on, en mitenkään voi uskoa, että perunat olisi tässä vaiheessa kevättä kypsiä ilman lisälämpöä ja -valoa edes kasvihuoneessa! Ehkä asia pitää tarkistaa tuottajalta.

  VastaaPoista
 3. Tuottaja on varmaasti täysin jäävi henkilö vastaamaan :/

  Ottaen huomioon kuinka myöhään amatööriviljelijä saa omalta palstaltaan juuri mullasta nostettuja perunoita niin hieman nostelen kulmakarvoja sille että suomalaisia uusia perunoita saa toukokuun alussa.

  Ja jos laatu on samaa kuin talvisilla tomaateilla niin 37 pöyristyttävä hinta vaikka ei eettisiin pohdintoihin menisikään. Hinnan keksiminen on hyvä sana tässä kohtaa: osa kuitenkin on valmis maksamaan luksustuotteesta vaikka se ei olisikaan laadukas.

  VastaaPoista
 4. Niin se menee. Eihän se ole tyhmä joka pyytää, vaan joka maksaa...

  VastaaPoista