keskiviikko 2. kesäkuuta 2010

Grillattua parsakaalia, valkosipulia ja chiliä

Olihan sitä pakko kokeilla itse. Ottolenghissa syömäni parsakaaliruoan ohje löytyi kirjasta ja nyt myös tuosta alta.

Ei se tietenkään ihan samalta maistunut kuin ravintolassa, mutta hyvältä kuitenkin. Maku ei ollut ihan niin intensiivinen ja se olisi kaivannut jonkin lisätujauksen. Ehkä suolan ja pippurin reippaampi annostelu olisi auttanut. Varovaisuuttani käytin vain yhden chilin ilman siemeniä. Kaksi olisi ollut juuri sopiva, mutta kun ei tulisuuksista aina tiedä...

Suurimpana erona oli alkuperäiseen oli se, että omat parsakaalini menivät hiukan pehmeiksi. Syynä kai oli, etten kuivannut niitä riittävän tarkkaan ennen grillaamista. Keittoaikaa ei myöskään kannata ylittää yhtään.


kaksi parsakaalin päätä, yhteensä puolisen kiloa
115 ml oliiviöljyä
neljä valkosipulin kynttä ohueksi viipaloituna
kaksi punaista mietoa chiliä ohuiksi viipaloituna
merisuolaa ja mustapippuria
sitruunaa kuorineen ohuiksi viipaleksi leikattuna

Leikkaa parsakaalin kukinnot reiluiksi paloiksi niin, että ne jäävät tyvestä toisiinsa kiinni. Keitä paloja kaksi minuuttia kiehuvassa vedessä. Valuta ja upota jääkylmään veteen. Tarkoituksena on, että parsat eivät enää jatka kypsymistä. Valuta hyvin ja kuivaa parsat perusteellisesti. Sekoita kuivattuihin parsoihin kulhossa 45 ml oliiviöljyä sekä reilusti suolaa ja mustapippuria.

Grillaa parsakaaleja erittäin kuumalla parilalla tai grillissä, kunnes ne alkavat saada väriä pintaan. Siirrä takasin kulhoon.

Laita loput oliiviöljystä, valkosipulit ja chilit pieneen kattilaan ja kuumenna, kunnes valkosipuli pehmenee ja alkaa muuttua kullankeltaiseksi. Kaada öljy, valkosipuli ja chilit lämpimien parsakaalien päälle ja sekoita.

Lisää lopuksi joukkoon sitruunasiivut ja tarjoile lämpimänä tai huoneenlämpöisenä.

2 kommenttia:

  1. Aivan ihana resepti! Mun käsitykseni parsakaalista mullistui totaalisesti! Mä tein tän parsakaalin varsiosista kun kukinnot olin jo käyttänyt muuhun, mutta hyvää tuli silti (ja varsipalat oli myös helpompi kuivata). Sitruuna siellä seassa oli oikein piste i:n päälle. Nam ja kiitos!

    VastaaPoista
  2. Olipa kiva lukea kommenttisi. Parsakaali ei ole ollut (eikä ole edelleenkään) suosikkini, mutta tämä ohje on oikeesti tosi hyvä. Täytyy tehdä taas, kun grillikausi on avattu.

    VastaaPoista