torstai 19. elokuuta 2010

Voissa tiristettyä salviaa

Valitukseni salvian käytön vaikeudesta poiki Merituulilta hyvän ja yksinkertaisen ohjeen, jossa lehtiä yksinkertaisesti paistetaan hiljakseen voissa pannulla. Salvian maku muuttui miellyttävän pehmeäksi ja sen ominainen pölyyn ja saippuaan yhdistyvä ominaismaku melkein katosi. Voissa paistamalla näköjään melkein mistä vaan tulee hyvää!

Söimme salvianlehtiä sitruunakalkkunan ja risoton kanssa. Käytin tällä kertaa parmesaanin sijaan italialaista taleggio-juustoa, joka toimi risotossa älyttömän hyvin. Idea oli Nigel Slaterilta, joten häntä lainatakseni:

"...totally unauthentic, but you probably won't care when it melts into creamy strands."

No enpä todellakaan...

3 kommenttia:

  1. Nigel on kyllä munkin suosikki. :)

    VastaaPoista
  2. Wohoo! Toivottavasti meidän chef näkee tän äkkiä! Vaimo tahtoo, ja kuten tiedämme: "happy wife = happy life" ;-D

    VastaaPoista
  3. Nigel on tosiaan ihan kunkku!

    Tätä ohjetta kannattaa kyllä hyödyntää, koska salviaa kuluu "ihan huomaamatta".

    VastaaPoista