maanantai 14. maaliskuuta 2011

Taatelipiparit

Taatelireseptejä googlatessani ihmettelin miksi monissa ohjeessa ei kuitenkaan käytetty taatelia. Aika kauan meni, ennen kuin tajusin sanan (date recipes) hauskan kaksoismerkityksen.

Alla oleva ohje on sekoitus aika monesta taatelipipariohjeesta, joita netistä löysin. Lopputulos oli ihan yllättävän syötävä siihen nähden miten vähän makeaa tulee leivottua. Suutuntuma oli sopivan pehmeä, johon pähkinäsattumat toi vaihtelua. Mieleen tuli aiemmin tekemäni skonssit (joista lukiessa havahduin, että vuosi on kohta kulunut ja olisi aika tehdä niitä briosseja).

Huomasin myös, että tällainen ohje on täydellinen valmistettavaksi innokkaan kaksi ja puolivuotiaan apurin kanssa: kaikki ainekset kulhossa sekaisin ja uuniin. Voi olla, ettei tämä jää viimeiseksi kerraksi!


100 g vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

2 munaa
1,5 dl vaahterasiirappia
100 g tuoreita taateleita pieneksi pilkottuna
50 g pecanpähkinää rouhittuna
1,5 dl kaurapuurohiutaleita


Yhdistä kulhossa jauhot, leivinjauhe ja suola. Sekoita joukoon vatkatut munat ja siirappi ja lopuksi taatelit, pähkinät ja hiutaleet. Lusikoi pellille pyöreähköjä (tai minkä muotoisija haluatkaan) kekoja ja paista 175-asteisessa uunissa parikymmentä minuuttia.    

5 kommenttia:

  1. Voi hyvät hyssykät mä nauroin sun date recipe:lle ... :D

    VastaaPoista
  2. maistuu hyvälle suussa toi resepti, pitää panna korvan taakse muhimaan...

    VastaaPoista
  3. Nanna: Hyvä, kun sain naurut aikaan.

    Voisula: Kiitos! Kuvasta piti alunperin tulla ihan erilainen, mutta pikkuapurini rupesi asettelemaan jokaista piparia eri lautaselle...

    Herkkusuu: Pistä vaan muhimaan. Varmaan tuosta voisi taatelin ja pähkinät vaihtaa johonkin muuhun kuten kuivattuihin hedelmiin tms.

    VastaaPoista
  4. Kiva kun pikkuapurisi teki oman asetelman... Siinä on jotain japanilaista, vaikka viime aikoina on Japanista tullut huolestuttavia uutisia.

    VastaaPoista