Lohen piti saada kuorrutus karkeasta dijonista ja englantilaisesta cheddarista. Kiireessä sinappi unohtui juuston alta, mutta muistinpa kolmesta aineksesta kaksi. Grillasin lohta 225 asteessa uunin ylätasolla grillivastuksen alla noin vartin. Tuossa ajassa kala kypsyi sopivasti ja juusto alkoi saamaan väriä.
Kalan oheen tein piparrada-tyyppisen lisukkeen pilkkomalla puolikkaan paprikan ja yhden varsisellerin varren pieneksi pipuraksi. Mukaan pilkoin yhden valkosipulin kynnen ja pienen nipun silolehtipersiljaa. Sekoitin joukkoon ripauksen suolaa, ruokalusikallisen oliiviöljyä ja teelusikallisen sherryviinietikkaa. Toimi hyvin rasvaisen kalan vastapainona.
Kuulostaapa hyvältä! En ole koskaan ajatellut kalan kuoruttamista juustolla,mutta tätä voisikin joskus kokeilla..
VastaaPoistaMinunkin edellisestä kerrasta oli noin kaksikymmentä vuotta (siis lapsuuden kodissa äidin valmistama), mutta kannattaa sitä kokeilla.
VastaaPoistaToimiko tuo rasvaisen juuston & rasvaisen kalan yhdistelmä oikeasti?
VastaaPoistaMä muuten luin piparradan piparidarraksi ja harkitsen käyntiä optikolla.
Jännittävää kyllä, se toimi! Ilman tuota kirpeää lisuketta se olisi kyllä ollut vähän raskas.
VastaaPoistaVarmasti pipareistakin darran saa, kunhan syö liikaa ja valvoo riittävästi.