keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

Grillattu lampaanviulu ja couscoussalaatti


Pakastimessa köllinyt lampaanviulu päätyi kesäloman kunniaksi grilliin. Jo talvella tuli kokeiltua kokonaisen viulun grillaamista pallogrillissä. Näin kesällä homma onnistui vielä paremmin, kun grillin äärellä pystyi olemaan koko kypsennyksen ajan. Aikaa paistoon meni kaikkinensa kaksi ja puoli tuntia. Lämpötila grillissä oli keskimäärin 130 astetta.

Lammas oli maustunut puolitoista vuorokautta marinadissa, jossa oli

1 rkl suolaa
3 valkosipulinkynttä murskattuna
nippu tuoretta minttua silputtuna
2 tl kuivattua oreganoa
1 dl luonnonjogurttia
loraus oliiviöljyä
1/4 säilöttyä sitruunaa hienoksi leikattuna
 

2 kommenttia:

  1. uskaltauduin myös grillaamaan viulun ja olipa hyvää.

    VastaaPoista
  2. Hienoa! Hauska sattuma, että grillasimme itsekin juuri juhannuksena viulun. Oli hyvää taas.

    VastaaPoista