maanantai 3. lokakuuta 2011

Puutarhan viimeiset omenat eli omenainen suklaakakku

Tässä oma panokseni Pauligin järjestämään Makupari-kilpailuun, jossa haetaan erilaisille kahveille seuraksi sopivaa suuhun pantavaa. Toinen toistaan hienompia baakkelsseja ovat vääntäneet melkein kaikki ruokabloggaajat. Parasta herkkua voi äänestää ilmeisesti vain facebook-ihmiset, mutta Chez Dominique-illallisen arvontaan voi osallistua ihan sähköpostiosoitteella. Vaikkei se niin ihmeellinen ravintola olekaan ;)


Pohja:
150 g voita

2 dl sokeria
2 luomukananmunaa
2,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl luomukaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1,5 tl kanelia
2 dl kirpeitä kotimaisia omenoita raastettuna
1 dl kuohukermaa
omenamehua kostutukseen

Kuorrutus:
170 g tummaa suklaata
1 tl voita
0,5 dl vahvaa Pauligin Kenya-kahvia
0,5 dl kuohukermaa


Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja kaneli. Lisää taikinaan. Lisää lopuksi omenaraaste ja kuohukerma, vatkaa varovasti sekaisin. Paista kakku voidellussa ja korppujauhotetussa vuoassa 175 asteessa noin 1 h. Kumoa kuumana ja jäähdytä. Kostuta jäähtynyt kakku omenamehulla.
Valmista kuorrutus: sulata suklaa vesihauteessa, lisää voi, kerma ja kahvi. Kaada juokseva kuorrutus kakun päälle ja anna jäähtyä.

3 kommenttia:

  1. Mukavan kuuloinen kakku. Jotenkin tuosta kuvasta voi jo maistaa sen :-)
    Ja kyllähän sitä ilmaiseksi syö vaikka Chez Dompassa :-D

    VastaaPoista
  2. Ulla: näin juuri! Kyllä siellä TOISEN rahoilla voisi uudestaan käydä.

    Kardemumma: Kiitos sinulle!

    VastaaPoista