Pohja:
150 g voita
2 dl sokeria
2 luomukananmunaa
2,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl luomukaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1,5 tl kanelia
2 dl kirpeitä kotimaisia omenoita raastettuna
1 dl kuohukermaa
omenamehua kostutukseen
Kuorrutus:
170 g tummaa suklaata
1 tl voita
0,5 dl vahvaa Pauligin Kenya-kahvia
0,5 dl kuohukermaa
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja kaneli. Lisää taikinaan. Lisää lopuksi omenaraaste ja kuohukerma, vatkaa varovasti sekaisin. Paista kakku voidellussa ja korppujauhotetussa vuoassa 175 asteessa noin 1 h. Kumoa kuumana ja jäähdytä. Kostuta jäähtynyt kakku omenamehulla.
Valmista kuorrutus: sulata suklaa vesihauteessa, lisää voi, kerma ja kahvi. Kaada juokseva kuorrutus kakun päälle ja anna jäähtyä.
Mukavan kuuloinen kakku. Jotenkin tuosta kuvasta voi jo maistaa sen :-)
VastaaPoistaJa kyllähän sitä ilmaiseksi syö vaikka Chez Dompassa :-D
Tämä on vaan niiiin kaunis! <3
VastaaPoistaUlla: näin juuri! Kyllä siellä TOISEN rahoilla voisi uudestaan käydä.
VastaaPoistaKardemumma: Kiitos sinulle!