sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Syystaboulleh olosuhteiden pakosta


Olen puhunut blogissani aiemmin siitä, että tiettyjä klassikkoja ei pitäisi mennä sorkkimaan ja "parantelemaan". Olen edelleen samaa mieltä, mutta nyt oli pakko, kun oikeita aineksia ei kaapista löytynytkään.

Persiljaa kasvoi pihalla hienosti edelleen, mutta tomaatteja ja kevätsipulia ei löytynytkään kaapista. Sen sijaan löytyi fenkolia ja saksanpähkinöitä. Hyvin toimi näinkin. Vielä kun olisi ollut granaattiomenaa, niin salaatti olisi saanut pikkuisen lisäväriä.

 
50 g bulguria
fenkoli
iso nippu silolehtipersiljaa
pari vartta tuoretta minttua
kourallinen saksanpähkinää kevyesti rouhittuna

pieni valkosipulinkynsi
1 tl suolaa
1/2 tl kanelia
1/2 tl maustepippuria
noin yhden sitruunan mehu
1/2 dl oliiviöljyä


Keitä bulgur ohjeen mukaan kypsäksi ja purista kuivaksi. Halkaise fenkoli ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Leikkaa persilja ja minttu silpuksi. Paahda pähkinät kuivalla pannulla. Yhdistä ainekset kulhossa.

Murskaa valkosipuli huhmareessa suolan kanssa tahnaksi. Lisää joukkoon mausteet ja sitruunamehu sekä viimeisenä oliiviöljy. Sekoita kastike salaatin joukkoon ja tarkista maku.

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen versio taboulehista:)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Joskus pakossa tehdyt sovellukset onnistuvat.

    VastaaPoista