torstai 28. kesäkuuta 2012

Siikaa kolmella tavalla


Ravintoloissa yleistä tapaa tarjoilla lautasella sama raaka-aine monella eri tavalla valmistettuna, ei tule useinkaan tehtyä kotona. Hyvä, kun joka päivä saa valmistettua edes yhtä ainesta yhdellä tavalla. Äskettäisen Chef & Sommelier -ravintolassa käyntimme innoittamana väsäsin kotona siikaa kolmella tavalla.

Lautaselle tuli siikaa grillattuna, hiillostettuna ja graavattuna. Kalojen alle tein pyreen pinaatista ja voista. Lisukkeena uusia perunoita ja retiisejä. Mausteeksi ja koristeeksi hain pihalta siankärsämöä, joka keittiössä on meille uusi tuttavuus. Yllättävän hieno rosmariiniin vivahtava maku. Rakenne on vähän kova ja kuivahko, mutta vaikkapa punaisen lihan marinoinnissa voisi toimia.

5 kommenttia:

 1. Lainatakseni lausettasi "rvintoloissa yleistä tapaa tarjoilla" joku juttu usealla eri tavalla haluaisin tähdentää, että se on vain tietyn tyyppisissiä ravintoloissa. Fine dining-konseptilla näin mennään, mutta ei muualla. Taidat olla hiukan perfektionisti niinkuin minäkin.Just mietin miten voisin tarjota mansikat kolmella eri tapaa. Kaksi ideaa on valmiina, mutta mikä olisi se kolmas? Onko sinulla ajatusta siitä?

  Paljastamatta omia suunnitelmiani kysyn mikä olisi sinun mielestäsi paras tapa tarjota mansikat jälkkärinä? Menee vähän ohi aiheen, mutta sen kanssa minä nyt painiskelen. ;D

  VastaaPoista
 2. OK. Olet oikeassa fine dinigista. Ei meidänkään työpaikan amicassa saa makaronilaatikkoa kuin yhdellä tavalla. Mutta perfektionisti en ole, vaan suurpiirteikkö ;)

  Ekana mansikoista tulisi mieleen tehdä grillattuna ja sitten marinoituna (esim. hunaja-mustapippuri-balsamico) ja tietysti kolmanneksi mansikkajäätelönä tai jonakin smoothiena.

  Parasta mansikkajälkkäriä en tiedä, kun en niin ole jälkkäri-ihmisiä ja tuoreita mansikoita saa niin vähän aikaa. Täytyypä keksiä joku hyvä, kun kotimaisia alkaa saamaan.

  VastaaPoista
 3. Onpa upean kuuloinen annos! itse kiinnostuin kauheasti tuosta pinaatti/voipyreestä :)

  VastaaPoista
 4. Mikä annos! Siika on todella hyvää,ja odotankin jo Suomeen pääsyä ,jotta voin tuotakin kalaa syödä!

  VastaaPoista
 5. Kiitokset! Pinaattivoi pyreen tein ihan ryöppäämällä pinaatit nopeasti, puristamalla hyvin kuivaksi ja hienontamalla monitoimikoneessa. Voita lisäsin pari nokaretta vähitellen, kunnes koostumus oli sopivan löysää.

  VastaaPoista