sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Grillatut paprikat


Ihan vaan muistutuksena (itselle), että grillatut paprikat ovat ehkä parasta mitä grillissä voi kasviksista tehdä. Ja vaikka niitä voi ostaa monenlaisissa purkeissa kaupasta valmiina, on itse grillatut aika toinen juttu.

Grillauksessa paprikoille käy vähän samanlainen transformaatio kuin sitruunoille säilöämisessä. Sekä maku että rakenne muuttuvat niin toisenlaiseksi, että alkuperäistä ainesta ei lähestulkoon tunnista. Paprikan hapokkuus ja rapsakkuus muuttuvat makeudeksi ja öljymäisyydeksi.

Kevään aikana on tullut tehtyä näitä jo useamman kerran eri paprikoiden välillä on maussa ollut yllätävän suuria eroja. Tietenkään en muista mistä ne parhaat olivat...


tavallisia- tai suippopaprikoita
oliiviöljyä
suolaa
kevätsipulia


Sivele paprikat oliiviöljyllä. Grillaa suoralla lämmöllä kohtalaisen kuumassa välillä käännelle, kunnes kuori on kunnolla mustunut. Siirrä paprikat kannelliseen rasiaan ja anna jäähtyä hetki. Poista kannat ja revi kuoret pois. Suikaloi paprikat ohuiksi siivuiksi, asettele lautaselle ja koristele kevätsipulilla.

5 kommenttia:

 1. Nam nam,sanoo grillattujen paprikoiden suuri ystävä;D

  VastaaPoista
 2. ompas kauniisti aseteltu paprikat! Itse tuppaan lättäämään ne lautaselle ja silloin on estetiikassa varaa parantaa.

  VastaaPoista
 3. Aikas harvoin tuohon asetteluun tulee kiinnitettyä huomiota, mutta kun ruoan jäähtymisestä ei nyt ollut pelkoa, niin väkersin ne ihan antaumuksella ojennukseen.

  VastaaPoista
 4. Tapasillalliseen grillattiin paprikoita tämän kirjoituksen innoittamana. Maustettiin mintulla, valkosipulilla ja ripausksella pippuria. Maku oli kyllä jotain uskomatonta. Grillatuista paprikoista syntyi myös loistava keitto!

  VastaaPoista
 5. Hienoa, että innostuitte ja ja vielä tykkäsitte. Tuo keitto kuulostaa aika mielenkiintoiselta. Teittekö kylmän vai kuuman ja mitä muuta paprikan lisäksi laitoitte?

  VastaaPoista