Kylmästä huolimatta tai juuri sen takia savustus ei kuitenkaan mennyt aivan putkeen. Jostakin syystä savustuspuruja oli edelliskertaa vaikeampia saada kunnolla kytemään ja tuottamaan savua. Pidin foliolla peitettyä purulaatikkoa samalla tavoin kaasugrillissa polttimon päällä ja polttimossa välillä pientä liekkiä. Nollakelistä huolimatta grillissä uhkasi lämpö nousta yli sallittujen rajojen, jonka takia kantta piti availla ja tuulettaa. Kuuden tunnin pelaamisen jälkeen totesin lihojen saavan olla sopivasti savustuneita ja kuivuneita. Ja piti lähteä suihkun kautta syömään.
Sunnuntaina aamiaisella maistellessa pekoni sai hyväksyviä
nyökkäilyjä. Suola meni omasta mielestä vähän överiksi: kaksi vuorokautta suolavedessä
(mustapippurin ja laakerinlehden kanssa) edellisen ohjeen mukaan on juuri sopiva. Lämpötilan ja savun kanssa säätäminen
jäi sen verran kaivertamaan, että oli illalla pakko selailla googlea ja
youtubea asiasta. Aika nopeasti löysin hyvin yksinkertaisen ja hyvin edullisen
keinon kylmäsavustukseen. Ensiviikonloppuna tullee pekonisarjasta osa 3.
mä tässä taas odottelen kevättä ja oman villisian teurastusta jotta pääsen asiaan, villisian pekonin sun nuiden villisikaherkkujen kimppuun sekä kylmä että lämminsavustuksella.
VastaaPoistaOman villisian pekoni! No huh! Tuohon on vielä hiukan itselläni matkaa.
PoistaOnko muuten se kylmäsavugeneraattori, jota mainitsit käytäväsi jokin tällainen http://www.motonet.fi/motonet/tuotteet/541038/0
Kiitos, oli mahtavan mehevää pekonia, jossa just sopivasti savua ja pläskiä. Parempi puoliskokin oli innoissaan tuliaispekonista, ja hyvä kun ehdin takin saada päältä pois, kun oltiin jo riipimässä siivuja ja maistamassa niitä ihan sellaisinaan. Hyvää :-)
VastaaPoistaHyvä, että maistui! Jaoin suurimman osan tuosta tekemästäni pois, jotta pääsee kokeilemaan taas pian uutta.
PoistaJoko M innostui tekemään omaa?
Minulla ei kyllä pinna taitaisi riittää ihan noi pitkään yritykseen...
VastaaPoistaNo vastahan tämä oli toinen yritys, ja nyt alan vasta vähän oppimaan. Ja Amazonista on tulossa pari oppikirjaa...
PoistaMä olen tehnyt muutaman kerran myös pekonia, hieman eri metodilla vaikka pääpiirteittäin onkin sama prosessi. Suolan määrä oli huomattavasti pienempi ja suolausaika paljon pidempi, 5 vuorokautta. Ja sokeria olen laittanut aina jonkin verran mukaan. Näistä mun pekoneista on tullut miedomman suolaisia kuin kaupasta ostetut mutta silti ihan makoisia. Bradleyn savustin on tässä(kin) aivan ehdoton peli...
VastaaPoistahttp://vastahanka.fi/?p=227
Nyt, kun olen asiaa vähän tutkinut, niin sokeria onkin laitettu kaikissa löytämissäni ohjeissa. Tsekkailin netistä tuosta Bradleysta. Vaikuttaa melkoisen pro-laitteelta :)
PoistaHieno blogi muuten sulla!
Aamu alkoi perisuomalaisesti ruisleivällä ja tuhdilla kiivulla pekonia. Nam! Ja joo, meillä puhutaan yllättävän paljon kylmäsavustuksesta nykyään - mistähän johtuu ;-D
VastaaPoistaHyvältä kuulostaa! Nytpä tiedetään mistä pääsiäisenä puhutaan.
PoistaOli kyllä HY-VÄÄ! Suurkiitos! Laitettiin eilen leivinuunissa paistettuun pizzaan kantarellien ja paistettujen sipulien kaveriksi. Maistui hurjan hyvälle!
VastaaPoistaSamaa mieltä oltiin pelkälteen maistettuna, että aika suolaista oli. Mutta savuisuus juuri passelia ja läskisyys loistokas. Koska saa lisää :)?
Hyvä kuulla! Tänään kävin juuri ostamassa Roslundilta palan ja lauantai on savustuspäivä ;)
Poista