"Pekoni, yksi maailman parhaista mausteista. Viipale raidallista, savustettua pekonia maustaa keiton ja padan paremmin kuin liemikuutio ikinä."
Lainaus on vapaasti käännetty Niki Segnitin kirjoittamasta Flavour Thesaurus -kirjasta, enkä voisi enempää olla samaa mieltä. Pekoni tuo mitä kätevimmin ruokaan kuin ruokaan juurevaa täyteläisyyttä ja maan makuja. Tai toisi, jos se ei olisi perheessämme niin kovin pannassa. Eiliseen pikapäivälliseen sain käytettyä pekonia juurikin mausteena lisäämällä sen pieninä paloina annokseen aivan viimeisenä.
Romaine-salaatti valikoitui pohjalle, koska se kestää kohtuullisen hyvin nahistumatta jopa lämpimien ainesten kanssa. Fenkolit taas marinoituivat sherryviinietikassa, koska satun tykkäämään siitä niin paljon - ja sitä löytyy aina kaapista. Yhtä hyvin voisi käyttää vaikka vaaleaa balsamicoa, puna- tai valkoviinietikkaa.
neljä kuhafilettä tai muuta vaaleaa kalaa (500g)
kourallinen pieniä luuumutomaatteja
oliiviöljyä
neljä viipaletta pekonia
nippu romaine-salaattia
iso fenkoli
1 tl sokeria
1 tl suolaa
3 rkl sherryviinietikkaa
Suolaa kalat.
Halkaise fenkoli ja leikkaa niin ohuiksi siivuiksi kuin pystyt. Laita fenkolit astiaan suolan, sokerin ja etikan kanssa. Lisää vähän vettä, jotta fenkolt peittyvät. Anna maustua puolisen tuntia.
Halkaise tomaatit ja paista oliiviöljyssä pannulla leikkauspinta alaspäin.
Paista pekonit ja laita talouspaperin päälle kuivumaan.
Paista kalat.
Kokoa lautaselle seuraavassa järjestyksessä: salaatti, kuivaksi puristettu fenkoli, kala, murennettu pekoni ja fenkolin haituvat koristeeksi.
Pekoni aateloi ruoan kuin ruoan, me thinks.
VastaaPoistaNappasin fenkolimarinadiohjeen talteen, koskaan ei voi olla liikaa fenkoliohjeita.
Pitää kompata Riittaa, fenkoliohjeita ei ole koskaan liikaa! Ja kyllä ton pekoni asiankin voi allekirjoittaa..
VastaaPoistaonko mitään paikkaa mihin pekoni ei sopisi?!? ja tosiaan, fenkolia ei voi olla liikaa missään muodossa.
VastaaPoistaHerkullisen näköistä jälleen, kiitos pekonisuosituksista.
VastaaPoistaEnpäs olekaan tullut ajatelleeksi laittaa fenkolia etikkaliemeen, punasipulia kyllä miedonnan säännöllisesti ihan samantyyppisellä liemellä... Tulee salaatteihin ihanan makeaksi sipuli tuolla tavoin.
VastaaPoistaKTosi kauniin värinen annos.Tuo kuha kyllä maistuisi minulle juuri nyt!
VastaaPoistaHauskaa miten (lähes) yksimielisesti ihmiset tykkää fenkolista ja pekonista!
VastaaPoista