Tämä perunasalaatti on napattu melkein sellaisenaan Donna Hay Magazinesta; mielestäni tämän hetken parhaasta ruokalehdestä. Salaatin parhaat palat oli ehdottomasti valkosipulit, joita olisi hyvin voinut olla tuplasti. Paahdoin valkosipulit grillissä samalla, kun kalat valmistuivat vieressä. Yhtä hyvin valkosipulit voi tietysti valmistaa uunissa.
1 kilo uusia perunoita
4-6 munaa
1-2 valkosipulia
oliiviöljyä
1 sipuli
2 dl majoneesia
1/2 purkki anjovista (40 g)
yhden sitruunan kuori ja vähän mehua
mustapippuria
ruohosipulia
Pese peruna, keitä kypsiksi ja anna jäähtyä hetki. Keitä munia noin 7-8 minuuttia ja upota kylmään veteen.
Taita arkki foliota kaksikerroin ja öljyä hyvin. Leikkaa kokonaiset valkosipulit poikki ja aseta leikkauspinta alapäin foliolle. Kypsennä kohtalaisen kuumassa grillissä (tai 200 asteisessa uunissa) noin 12 minuuttia.
Sekoita huhmareessa valutetut anjovikset, sitruunan kuori ja majoneesi. Maista ja lisää halutessa sitruunamehua ja/tai suolaa.
Pilko perunat ja sekoita majoneesi niihin. Lisää salaattiin munat, ohuelti leikattu sipuli sekä kypsät valkosipulit kuoristaan muristettuna. Viimeistele salaatti ruohosipulilla ja mustapippurilla.
Kuulostaapa hyvältä! Sipuli itkettää ihan kamalasti mutta kai tuollaisen annoksen eteen senkin kestää;D
VastaaPoistaKyllä tuota syödessäkin vähän itketti. Oli se sen verran hyvää :-)
VastaaPoistaJoo, nam, ei voi olla pahaa.
VastaaPoistaOI nam - kuulostaa tosi herkulta...
VastaaPoistaHyvä idea paahtaa valkosipulit ja tuplata, meillä kenties triplata, niiden määrä :)
VastaaPoistaon muuten kummaa että joka kesä tulee keksittyä vähintään yksi uusi tapa tehdä perunasalaattia!
VastaaPoista