Helatorstai oli hieno päivä, jolloin sai tehtyä vähän kasvimaata,
perunoiden ja salaattien istutusta, kompostin kääntöä, kanalan rakennusta ja ulkoportaiden
huoltoa. Ja pikaisesti vähän ruokaakin. Näitä kevään ensimmäisiä lämpimiä
vapaapäiviä ei tulisi mieleenkään tuhlata keittiössä enempää kuin on pakko.
Muokkasin mielessäni Jyrki Sukulan vanhaa savukalapastaklassikkoa
lisäämällä coctailkurkkua, joka sopi tuohon yllättävän hyvin. Lopputulos on kalasta
ja kurkusta johtuen aika suolainen joten suolaa ei kannata missään vaiheessa
erikseen lisätä. Ja pastaa ei tosiaan ole ihan pakko vääntää itse.
pastaa
250 g kylmäsavulohta
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
oliiviöljyä
tilkka valkoviiniä
2 dl kermaa
6 pientä cocktail-kurkkua
tuoretta timjamia ja ruohosipulia
mustapippuria
Pilko sipuli ja valkosipuli pieniksi kuutioiksi ja kuullota
pannulla oliiviöljyssä. Lisää kala ja timjami ja paista hetki. Kaada kuumalle
pannulle viini ja anna haihtua. Sekoita joukkoon kerma ja hauduta pasta kiehumisen
ajan. Lisää kastikkeeseen hyvin pieneksi pilkotut kurkut ja mausta mustapippurilla.
Leikkaa ruohosipuli valmiin pastan päälle.
Jännästi varmaankin antaa extra makua tuo coctail-kurkku;kiva idea!
VastaaPoistaNoniin, nyt löytyi makuuni herkkupasta - suolaa, etikkaa ja kalaa. Kiitos, jälleen kerran, hyvän maukkaan reseptin jakamisesta :)
VastaaPoistaKiitos! Cocktail-kurkut toimivat kyllä niin hyvin, että niitä on kokeiltava muissakin kala-kermaruoissa.
VastaaPoista