tiistai 8. lokakuuta 2013

Vietnamilainen salaatti tonnikalalla



Ilmat ovat pysytelleet viime viikkona lämpöisinä, joten kanamme ovat edelleen ulkona ja tuottavat munia. Niinpä muokkasin vähän tätä klassikkosalaattia, ja vaihdoin kanan tonnikalaan. Jos mahdollista, niin ei ollut ainakaan alkuperäistä huonompi.


KALA JA MARINADI

2 purkkia tonnikalaa vedessä, valutettuna
1 rkl kalakastiketta
1 rkl soijaa
1 valkosipulin kynsi raastettuna
pieni pala inkivääriä raastettuna
2 rkl kasviöljyä
1 tl ruokosokeria


KASTIKE

2 rkl kalakastiketta
2 rkl vettä
1/2 limen mehu
1 rkl ruokosokeria
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna


SALAATTI

pari kouralllista kiinankaalia suikaloituna
pari kourallista kaalia suokaloituna
1 porkkana raastettuna
2 shalottisipulia ohuelti leikattuna
kourallinen maapähkinöitä paahdettuna
1 punainen chili ohuelti leikattuna
reilusta tuoretta minttua, basilikaa ja korianteria


Sekoita marinadin ainekset kalaan ja anna maustua (jos älysit varata aikaa) tai siirry suoraan seuraavaan kohtaan kuten itse tein.

Yhdistä kastikkeen ainekset ja sekoita kunnes sokeri liukenee nesteeseen. Sekoita kaikki salaatin ainekset ja valuta kastike päälle. Lisää lopuksi joukkoon marinoitu tonnikala ja tarjoa heti.

4 kommenttia:

  1. Just sellainen salaatti josta tykkään:)

    VastaaPoista
  2. Niin oltiin nättinä uudessa Glorian ruoka & viinissä :-) Palsternakkaohje tuli kuin tilauksesta, sillä kitukasvuiseksi luulemani palsternakkarivi kasvimaalla osoittautuikin melkoisen muhkeaksi. Ja kälykköhän ei pysty vastustamaan mitään missä on kirsikkaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin taidettiin olla, vaikkein itse lehteä ole vielä nähnytkään. Hauska, jos sulla on riittänyt palsternakoista ihan syötäväksi. Meillä taisi rittää vaan pariin keittoon.

      Poista