keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Marsalkka Mannerheimin pizza


Nyt, kun on taas se aika vuodesta, kun Mannerheim otetaan kaapista esiin, ajattelin kantaa asiassa oman korteni kekoon. Uskon nimittäin vahvasti, että Mannerheim ei ollut ainoastaan suuri suomalainen sotasankari ja hetero, vaan toi myös pizzan Suomeen.

Historiankirjoituksia ristivalotettaessa selviää, että Marskin ryypyn lisäksi Mikkelin Klubilla valmistettiin myös vähemmän tunnettu Marskin pizza, jossa oli täytteenä savumuikkuja, smetanaa ja emmentaalia. Savoyn tunnettu vorschmack sen sijaan - toisin kuin yleensä luullaan - kehitettiin alunperin juuri pizzantäytteeksi. Muita Mannerheimin suosikkitäytteitä olivat punajuuri ja suolakurkku.

Suuri mies ja hieno pizza!

7 kommenttia:

  1. Nyt meni pizzan tie Suomeen kerralla ihan uusiksi - tai tuli kaapista. Kiitos uusista opeista.

    VastaaPoista
  2. Olipa mielenkiintoista tietoa!

    VastaaPoista
  3. Ja oli muuten järjettömän hyvää. Kyllä Carl tiesi.

    VastaaPoista
  4. Sotilaallinen sadonkorjuupizza. Tuotahan vois kokeilla, kun pakkasen takia piti nyhtää pinajuuret ylös.

    VastaaPoista
  5. no eipä olis ihan heti tullut mieleen että herra oli gourmet-maailmassa noinkin uraauurtava kosmpoliitti :-) onhan tuo kyllä varsin toimivan kuuloinen setti!

    VastaaPoista
  6. No tämäpäs sai mut taas kiinnostumaan pizzasta, mielenkiintoisen kuuloinen kombo :)

    VastaaPoista
  7. Mielenkiintoinen näkökulma pizzaan. Voisitko tarkentaa, mistä lähteestä kävisi tarkemmin ilmi nuo Mannerheimin pizzatäytteet?

    VastaaPoista