tiistai 7. tammikuuta 2014

Lohiceviche


Jouluna tekemämme lohiceviche oli menestys ja meni ihan kuin Strömsössä. Ei varmaan vähiten siitä syystä, että resepti oli alun perin Strömsön - tietysti vähän muokattuna. Vasta jälkeenpäin huomasin, että alkuperäisessä ohjeessa käytettiin graavilohta. Itse pistin ihan vaan tuoretta lohta, jonka suolasin leikkauksen jälkeen. Jatkossakin valitsisin ennemmin raikkaaseen cevicheen tuoreen lohen kuin graavatun, joka ainakin liikaa suolattuna tuntuisi tässä vähän tunkkaiselta.

Timjami oli joulukuussa ainoa käyttökelpoinen vihreä kasvimaalla, joten ohjeessa ollut lipstikka jäi pois. En tiedä miten pakastettu tai kuivattu lipstikka tuossa toimisi, mutta lopputulos ei mitenkään sitä kaivannut. Valmistin loppiaisena reseptistä vielä muunnelman vaihtamalla fenkolin varsiselleriin ja sinapinsiemenet tuoreeseen korianteriin.

Cevichen voi tarjota saman tien kokoamisen jälkeen tai antaa sen maustua parikin tuntia, jolloin limen hapot ehtivät kypsentää kalaa.


200 g lohta kokonaisena palana
1 pieni fenkoli kuutioina
1/2 kurkku
1 vihreä omena
1 vihreä chili
2 limettiä – molemmista kuori ja toisesta mehut
2 rkl sinapinsiemeniä paahdettuna
1 loraus oliiviöljyä
ripaus suolaa ja mustapippuria

Poista lohesta nahka ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi (siis kala, ei nahka). Asettele tarjoiluastialle ja ripottele päälle suolaa.

Kiehauta fenkolikuutiot hyvin nopeasti kevyesti suolatussa vedessä ja laita jääveteen, jotta kypsyminen loppuu.

Sekoita valutettuihin fenkoliin kuutioidut kurkku ja omena. Sekoita joukkoon limettimehu, kahden limetin raastettu vihreä kuori ja pilkottu chili.

Mausta seos sinapinsiemenillä, lorauksella oliiviöljyä, suolalla ja mustapippurilla. Lusikoi ceviche lohiviipaleiden päälle.

3 kommenttia:

  1. Oli ihan järjettömän hyvää. Omena toi mukavan säväyksen. Tätä täytyy tehdä toistekin.
    Se 4 vuodenajan oliivimakkara oli muuten toooodella hyvää. Tilasin chefiltä kotitekoista vastaavaa.

    VastaaPoista
  2. Varsiselleri ja korianteri oli ehkä vielä fenkoliversiota parempi.

    Todella hyvät oi kyllä makkarat, vaikkei niiden lajikkeista ollutkaan ihan varma...

    VastaaPoista
  3. Kiitos,jälleen. Taas tulikin yks setti mieleen kokkauksesi inspiroimana.

    VastaaPoista