Rakas päiväkirja.
Tänään oli hyvä päivä. Siitäkin huolimatta, ettei kukaan ole haastanut mihinkään positiivisuuspäivityksiin. Vietimme esikoisen kuusivuotissynttäreitä kymmenen lapsen voimin ja esiinnyin ensi kertaa jonglöörinä ja taikurina. Harmi kyllä kömpelö esiintymiseni upposi yleisöön paremmin kuin Lontoosta tuomani Neal's Yardin Montgomery Cheddar. Omat lapset onneksi tykkäsivät maailman parhaasta juustosta.
Kekkereiden jälkimainingeissa istutimme yhdessä 203 kuusen taimea. Varmasti jo ensimmäisissä ylioppilasjuhlissa saamme ihailla tuuheaa kuusiaitaa tontin nurkalla. Siinä hyvässä tapauksessa, että metsän eläimet eivät syö heti jokaista tainta.
Iltapalapöydässä nautimme graavattua raparperia ja siikaa. Raparperi jakoi mielipiteitä laidasta toiseen: lapset maistoivat, mutta jättivät kohteliaasti pyytämättä lisää, vaimo meni ihan pähkinöiksi ja itse jäin johonkin keskivaiheille. Graavaus teki raparperiin hauskan nahkean suutuntuman ja kenties toi sen omaa makua esiin. Hapokkuudessaan se sopi joka tapauksessa kalan seuraan ihan täydellisesti.
PS. Arvaa kuka löysi työpaikan varaston siivouksessa ylimääräisiä mustia lakanoita.
200g siikafile
1 nuori raparperin varsi
10g suolaa
5g sokeria
rose tai setsuanin pippuria
rose tai setsuanin pippuria
Jauha morttelissa suola ja sokeri hienoksi.
Kuori raparperi ja viipaloi mandoliinissa ohuiksi siivuiksi. Poista kalasta mahdolliset ruodot ja fileoi kala.
Lado kalaviipaleita lautaselle limittäin ja mausta tasaisesti suolasokeriseoksella ja pippurilla. Tee samoin raparpereille. Suola syrjäyttää raparpereista reilusti nestettä, joten ne kannattaa puristaa hetken maustumisen jälkeen kuiviksi.
Luulen että menisin mäkin ihan pähkinöiksi. Sounds magical.
VastaaPoistaSiitä vaan kokeilemaan! Ohje ei ole kovin vaikea ;)
PoistaMikä istutusurakka!
VastaaPoistaKuulostaa kyllä ihan sellaiselta tuo annos,että menisin sanattomaksi.Hienot kuvat!
Kiitos, Jael! Tuo istutus ei onneksi ollut oikeasti niin rankka luvusta voisi päätellä...
PoistaMiksei pikkusisko ole vielä blogannut kuusista; täällä odotellaan!
VastaaPoistaMe cevichoitiin siika eilen. Olisikin voinut kokeilla siihenkin raparperia.
Kuusien istutus meni niin kätsästi, etten ole varma irtoaako siitä paljoa blogattavaa. Raparperiä kannattaa kyllä nyt kokeilla joka paikkaan
PoistaNyt tein sen, Ulla!
Poista...ja se jonglööraus palsternakoilla oli kyllä mahtava show...
Poistanerokasta! pähkinöintiä olisi epäilemättä luvassa täälläkin :-) huomenna on tulossa satsi raparperiä ja kovastikin pohditaan mitä ihmettä siitä kaikesta tuleekaan...!
VastaaPoistaHyvä idis on muuten pakastaa raparperin varsi ja raastaa siitä esim jugurtin päälle hilettä.
PoistaOooh, raparperi ja raaka kala sopivat kyllä niin hyvin yhteen. Kirjastani löytyy myös hieman samanhenkinen resepti ;)
VastaaPoistaGreat minds think alike! Piti ihan tarkistaa ohje sun kirjasta ;) Todella hyvältä vaikutti.
PoistaOnneksi en oo allerginen pähkinälle... muuttuuko pähkinäksi jos itte tekee itelleen?
VastaaPoistaJos raparperista tykkäät, niin saatat. Kokeile!
Poista