keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Kanakeitto varhaiskaalilla ja palsternakalla



Syksy tuli ja linnut lähti.

Jotkut meni etelään lämpimään ja toiset pakkaseen kylmään. Kesän pihalla juoksennellut lauma on hiljentynyt ja eläimistämme talven yli jää vain neljä kania.

Alla oleva kanakeitto on itseasiassa tehty jo alkukesästä.


1 kana
1 sipuli
pari pientä porkkanaa
pari vartta varsiselleriä
1 tl kokonaisia maustepippureita
1 kanelitanko
1 tähtianis
1 laakerinlehti

2 palsternakkaa
pieni varhaiskaali revittynä
kevätsipulia ohuelti leikattuna
oliiviöljyä
suolaa

Laita kana, pilkottu sipuli, porkkanat ja sellerit sekä maustepippurit, kaneli ja laakerinlehti kattilaan. Lisää vettä kunnes kana peittyy. Keitä hiljaa poreillen 2-3 tuntia, kunnes kana on kypsää. Siivilöi liemi talteen ja riivi kanasta lihat.

Kuori palsternakat ja halkaise pituussuunnassa 6-8 osaan koosta riippuen. Sivele palsternakat oliiviöljyllä ja paahda 225 asteisessa uunissa, kunnes saavat kivasti väriä.

Kuumenna liemi kiehuvaksi ja mausta suolalla. Kokoa lautaselle kanaa, varhaiskaalta, palsternakkaa sekä kevätsipulia. Kaada lientä päälle.

8 kommenttia:

  1. Nannaa! Ehkä jopa kirjaimellisesti, jos kyseessä on vielä edelliskesän tiput... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saattoipa olla juurikin Nanna ;)

      Ollaan päätetty, ettei laiteta pakasteisiin nimiä niidenkään kohdalla jotka ovat olleet nimeltä tunnistettavissa...

      Poista
  2. Kaneli + tähtianis = Mieletön lisä kanasoppaan. Respect Jasu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Vähän itämaata suomalaisten juttujen sekaan.

      Poista
  3. Kivat mausteet liemessä.Onko Vesakin jo syöty?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota... on pakkasessa kokonaisena, kun oli sen verran pieni. Mutta on enää ihan vaan kalkkuna, jottei tule syödessä kovin paha mieli.

      Poista
  4. Hyvä idea yhdistää nuo paahdetut palsternakat keittoon. Meikä tykkää!

    VastaaPoista