sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Päärynää, roquefortia ja lammasta



Päärynä ja roquefort ovat aaika klassikko yhdistelmä: makeaa päärynää ja suolaista sinihomejuustoa. Tässä talvisessa salaatissa niiden seuraan löysivät pähkinät ja lammas. Pähkinät sekalaisessa monikossa, kun kaapista ei kuvitelmista huolimatta löytynytkään saksanpähkinöitä.

Lampaan lavan annoin maustua yön yli valkosipulilla, sherryviinietikalla, pimentolla ja kypsensin uunissa reippaassa lämmössä. Vaikka olenkin kovasti tykästynyt sherryviinietikan ja lampaan yhdistämiseen, ei  lammas suinkaan ole tämän salaatin edellytys.


lammasta

2 puna- tai keltasipulia
pari päärynää

nokare voita
pari kourallista salaatinversoja
pieni kourallinen pähkinöitä
roquefortia tahi muuta sinihomejuustoa

2 rkl oliiviöljyä
1 tl sherryviinietikkaa
1 tl dijonia

Mausta lampaat mielesi mukaan ja kypsennä palalle sopivalla tavalla. Tai käytä edellispäivän paistinrippeet. Tai jätä liha kokonaan pois.

Kuori sipulit ja halkaise kuuteen tai kahdeksaan lohkoon. Kypsennä lampaan kanssa tai valele öljyllä ja laita 200 asteiseen uuniin noin 25 minuutiksi.

Paahda pähkinät. Jäähdytä

Kuori päärynät ja leikkaa pitkittäin kahdeksaan osaan. Paista päärynöitä voissa pannulla, kunnes saavat hiukan väriä.

Huuhtele salaatinversot ja koko salaatti yhdistämällä kaikki ainekset. Sekoita kastike öljystä, etikasta ja dijonista ja sekoita salaattiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti