torstai 5. maaliskuuta 2015

Hapanimelä lohi



Viime aikoina on melko harvoin tullut tehtyä lämmintä ruokaa arkena. Ainakaan mitään suuremmin mainitsemisen arvoista. Tänään oli poikkeus. Tai ehkä poikkeavaa oli vain se, että syötiin koko perheellä valoisan aikaan, joten sai räpsäistyä kuvan. Näin maaliskuussa se näköjään jo onnistuu, kun ruoan saa pöytään parissakymmenessä minuutissa ulko-oven avaamisesta.


1/2 kg kirjolohifile
suolaa
öljyä paistamiseen 
1/2 dl makeaa chilikastiketta
1/2 dl kuivaa sherryä (säilöttyä)
loraus soijaa
kevätsipulia

Poista kalasta mahdolliset ruodot ja mausta suolalla. Paista pannulla nahkapuoli alaspäin kohtuullisella lämmöllä, kunnes kala alkaa olla melkein kypsä. Käännä ja paista vielä hetki toiselta puolelta.

Sekoita chilikastike, sherry ja soija. Käännä kypsä kala vielä kertaalleen, kaada päälle kastike ja anna kiehahtaa. Leikkaa päälle pari varta kevätsipulia.

1 kommentti: