maanantai 4. toukokuuta 2015

Grillatut kalkkunansiivet (Patsy ja Edina)





En tiedä kuinka yleisesti kalkkunansiipiä on kaupassa tarjolla. Nopealla googletuksella niitä oli tarjolla lähinnä koirille. Sääli.

Nämä siivet olivat omilta kasvateilta.


4 kalkkunansiipeä (noin 1,7 kg)
3 valkosipulia
1 tuore jalapeno
1 rkl suolaa
1 rkl korianterinsiemeniä

1 limen mehu ja kuori
0,5 dl soijaa
0,5 dl kalakastiketta
2 rkl hunajaa


Pilko valkosipulit ja jalapeno hienoksi. Jauha morttelissa suola ja korianterinsiemenet. Yhdistä kaikki ainekset sekaisin ja levitä marinadi kalkkunoille. Anna maustua jääkaappissa yön yli.

Grillaa suoralla, mutta kohtuullisen miedolla lämmöllä, jotta liha kypsyy läpikotaisin. Kääntele ja valele marinadia grilauksen aikana. Marinadin hunaja saattaa helposti palaa, joten lihoja ei kannata jättää kypsymään vartioimatta.

3 kommenttia:

  1. Olivatko edesmennet kalkkunanne nimeltään Patsy ja Edina?

    VastaaPoista