Me nautimme salaatin perjantaikalan, eli tällä kertaa paistettujen ahventen kanssa.
8 ohutta viipaletta saaristolaisleipää
1-2 rkl oliiviöljyä
1 iso fenkoli
1/2 kurkku
ruohosipulia
3 rkl maustamatonta jugurttia
1 rkl hunajaa
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl karkeaa dijonia
1 rkl punaviinietikkaa
mustapippuria
Laita leivät uunipellille ja sivele oliiviöljy leipien pintaan. Paahda 175 asteisessa uunissa noin 8 minuuttia eli kunnes leivävät ovat rapeita. Jäähdytä.
Leikkaa fenkoli hyvin ohuiksi siivuiksi terävällä veitselä tai mandoliinilla. Kuori kurkku, halkaise ja poista siemenet lusikalla. Leikkaa ohuiksi siivuiksi. Yhdistä fenkolit, kurkku ja leikattu ruohosipuli kulhossa.
Sekoita kaikki kastikkeen ainekset ja tarkista maku. Lusikoi kastike salaattiin ja lisää murretut leivät juuri ennen tarjoilua.
Kuulostaa kokeilemisen arvoiselta:)
VastaaPoistaHelppoa on, joten kannattaa kokeilla.
PoistaIhana idea paahtaa saaristolaisleipiä uunissa :) en ole tehnyt ruiskrutonkeja kuin tavallisesta ruisleivästä, mutta saaristolaisleipä on varmasti tosi ihanaa paahdettuna.
VastaaPoistaMuutenkin krutongit onnistuivat hyvin uunissa ilman pannulla paistamisen järyä.
PoistaAivan upean näköistä! Ja minullapa onkin sattumalta kaikkia noita aineksia keittiössä. Nostan yöksi pappan pyydystämät ahvenet pakkasesta jääkaappiin sulamaan ja tiedänkin jo, mitä meillä syödään huomenna sunnuntailounaaksi :)
VastaaPoistaKuulostaa kyllä hyvältä. Pappan (eli meillä appikukon) ahvenet ovat kyllä parhaita.
PoistaHyvää oli! Tätä tehdään ehdottomasti toistekin.
PoistaPappan (eli meillä isäni) itsepyydystämissä ahvenissa on kyllä jotain hienoa. Niin kuin kaikessa, jonka itse (tai läheinen) luonnosta pyytää tai poimii :)
Tää menee kokeiluun!
VastaaPoistaFenkolisalaatti kuulostaa hyvältä! Melkein voi jo maistaa sinapin ja fenkolin yhdistelmän.
VastaaPoistaHauska idea tuo saaristolaisleivän yhdistäminen fenkolisalaattiin, täytyykin kokeilla!
VastaaPoista