keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Siikaceviche ja keskiviikkotacot



Lähimeksikolaisessa oli tänään tarjolla siikacevichea ja tacoja. Cevichen oheen tacoihin tuli yksinkertaiset jeeralla maustetut paistetut kasvikset (paprika, sipuli, varsiselleri ja valkosipuli) ja mustapapu-punariisihöystö.

Vanhempiin upposi kympillä. Lapsille maistui parhaiten kuiva taco, jonka päälle oli ainoastaan puristettu limen mehua. Yksinkertaisia makuja...




1 reilu siikafilee (300 g)

pieni punasipuli pieninä kuutioina
2 tuoretta chiliä (lemon drop) viipaloituna
1-2 limen mehu
reilusti suolaa

ripaus sokeria
tuoretta korianteria


Poista siiasta mahdolliset ruodot ja leikkaa kuutioiksi. Heitä nahka pois. Mausta kalat pnasipulilla, chilillä suolalla ja sokerilla ja purista joukkoon limen mehu. Sekoita ja laita jääkaappiin maustumaan parista minuutista pariin tuntiin. Viimeistele korianterilla ennen tarjoilua.

6 kommenttia:

  1. Oi, siikaceviche on ihan parasta. Ja sulla näköjään kypsyi Lemon dropit. Mulla jäivät vihreiksi, kunnes kylmyys ja kosteus alkoi niitä ruskettaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lemon drop tuotti tosi hyvin; jotain 30-40 chiliä. Mulla kaikki chilit olikin sisällä, enkä edes kokeillut viedä kasvikuoneeseen. Koska kesä.

      Poista
  2. Hahah, juuri kirjoitin juttua meksikolaisesta keittiöstä toiselle ja yritin tuoda esille sen, että vähemmän täytettä on enemmän... mutta ehkä pelkkä lime on hiukan... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä mäkin vähän muutakin kaipaisin, vaikka limen menu hyvää onkin.

      Poista
  3. Voin kuvitella miten hyvää tuo on;siika kun on niin hyvä kala:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siika on kyllä loistava kala. Ja toimii tosi hyvin kraavattuna ja muuten raakana.

      Poista