Ei ehkä kovin hienostunutta, mutta tilanteeseen oikein sopivaa: ulkona syötynä loppukesän/alkusyksyn iltana, kun käsiä jo vähän paleltaa, mutta sisälle syömään siirtyminen olisi luovuttamista...
Laitoin edellisiltana kanankoivet marinoitumaan harissatahnaan jääkaappiin. Seuraavana iltana ravistelin turhat harissat lihoista pois ja grillasin kuumassa suoralla lämmöllä. Koivet kärtsäsivät hiukan tarkoitettua enemmän, mutta asia ei haitannut, koska nahka suojasi lihaa hyvin palamiselta. Oikeastaan oli parempi, että pinta sai kunnolla väriä.
Noin grillauksen puolivälissä lisäsin sitruunan puolikkaat sellaisenaan mukaan. Yllättäen ne eivät paljoakaan hätkähtäneet kuumaa grilliä, joten ne olisivat voineet hyvin olla mukana alusta asti. Yhdistelmänä mehukas broisku, harissa (syödessä lisää purkista) ja päälle puristettu sitruunamehu toimi yksinkertaisen hyvin. Ja sanomattakin on selvää, ettei tällaista voi syödä muuten kuin käsin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti