tiistai 21. joulukuuta 2010

Aniskeksit


Vielä ehtii vääntää vaihtoehtoiset joulupiparit. Mä söin nämä teen kanssa jo aikoja sitten, mutta voisivat sopia hyvin myös glögin seuraan. Vähän kovia. Aika hyviä.

Ohje löytyi Frank Camorran ja Richard Cornishin kauniista MoVida Rustica kirjasta.

200 g vehnäjauhoja
75 g sokeria
2 tl jauhettua kanelia
1 dl oliiviöljyä
2 tl fenkolin siemeniä
yhden sitruunan kuori
puoli desiä anislikööriä
muna

Sekoita kulhossa jauhot ja kaneli. Kuumenna öljy pannulla ja paista hetki siemeniä. Kaada öljy ja siemenet jauhoihin ja lisää taikinaan likööri ja sitruunankuori pieneksi pilkottuna. Sekoita taikina tasaiseksi.

Muotoile taikinasta kolmen sentin paksuinen tanko ja leikkaa siitä parin sentin levyisiä kiekkoja. Kauli kiekot jauhotetulla alustalla ohuiksi ja siirrä pellille. Voitele keksit vatkatulla munalla ja ripottele päälle vielä vähän sokeria. Paista 180 asteisessa uunissa 12-15 minuuttia, kunnes näyttävät hyviltä.

Hintatietoisille vinkki Alkon myyjältä: osta liköörin sijaan pieni pullo anisviinaa ja sekoita siihen sopivasti vettä ja sokeria (150-200g/l). Ainakin ruoanvalmistuksessa toimi hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti