torstai 12. kesäkuuta 2014

Porsaankyljyksiä ja raparperia


Porsasta meillä syödään todella harvoin - ei uskonnollisistasyistä, vaan ihan muista syistä.

Roslundilla oli kuitenkin tiskissä niin hyvännäköisiä porsaankyljyksiä, että oli ihan pakko ostaa. Ei siis mitään säälittäviä talouskyljyksiä vaan melkein puolen kilon kimpaleita kunnon luulla, rasvalla ja kamaralla.

Eikä voi kieltää etteikö olisi maistunut todella hyvälle. Raparperin hapokkuus taittaa hyvin porsaan rasvaisuutta, grillaus tuo maanläheistä ja juurevaa makupalettia ja kun liemessä on voita ja viiniä niin ei voi olla tykkäämättä.


2 suurta porsaan kyljystä

2 raparperin vartta
2 pientä sipulia varsineen
2 valkosipulinkynttä

tuoretta timjamia
nokare voita
loraus valkoviiniä
suolaa ja mustapippuria


Kuori ja pilko raparperi isohkoiksi paloiksi. Sulata voi kasarissa ja pehmitä raparpereita pari minuuttia. Lisää pilkotut sipulit ja valkosipulit sekä osa timjamista ja jatka paistamista hetki. Nosta syrjään odottamaan.

Leikkaa kyljysten rasvareunaan pari poikkiviiltoa, jotta liha ei käpristy paistettaessa. Hiero pintoihin reilusti suolaa ja mustapippuria. Grillaa lihoja nopeasti molemmin puolin kuumalla parilalla tai grillissä.

Laita kyljykset samaan kasariin ja lusikoi raparperit ja sipulit päälle. Kaada joukkoon loraus valkoviiniä ja hauduta ruokaa kannen alla 5-10 minuuttia lihojen koosta ja halutusta kypsyydestä riippuen. Tarkista suola.

Lisää loput timjamit ja tarjoile Puyn linssien kanssa.


5 kommenttia:

  1. Oi, oi! Mikään ei ole niin hyvää kuin grillissä kärtsääntynyt sian pläski! Siis luomusian. Tosin eipä niissä tehotuotetuissa ja rypsillä rääkätyissä fitnesspossuissa (Chef Jonesin lanseeraama termi; sikahyvä minusta!) pläskiä ole nimeksikään.

    VastaaPoista
  2. Ullan kans samoilla linjoilla :-) toki possujen ruokavalio on edelleenkin kaukana siitä mitä se oli hyvinä aikoina, kauan ennen syntymääni. Eihän leijonaakaan voi alkaa ruokkimaan heinällä.

    Luomu nyt tietty on aina parempaa jo ajatuksenkin tasolla. onhan se makukin parempi. Hyvä Jasu, huippu postaus jälleen.

    VastaaPoista
  3. Herkullisen kuulloiset maut ja ihanan kesäinen resepti. :)

    VastaaPoista
  4. No niin, tässä sulla oli nyt yhdistettynä raparperi suolaiseen ruokaan. Kookos vielä mukaan ;)

    VastaaPoista