keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Mesiangervoa NYT!


Yksi harvoista villiyrteistä, joita tunnistan ja osaan jotenkin hyödyntää on mesiangervo, joka ainakin meillä päin on juuri nyt kukassa. Viime vuonna mesiangervoa sai poimittua jo pari viikkoa aikaisemmin.

Kukan tuoksu ja maku on voimakkaan karvasmantelinen ja se vahvistuu entisestään kuivatetaessa. Annostuksen kanssa kannattaa olla siis maltillinen. Yhden yliannostetun jäätelön jälkeen olen suhtautunut siihen aika varovasti. Maku sopii hyvin jälkiruokiin, kekseihin ja kakkuihin.

Mesiangervoa löytyy helposti hiukan kosteammista paikoista teiden ja ojien varsista ja kukkiessaan se on hyvin helppo tunnistaa.

5 kommenttia:

  1. Kukan maku sopii myös erinomaisesti vaalean kalan kanssa kun tehdään mantelikalaa, vaikka kieltämättä itsekin tulee yhdistettyä enemmän makeisiin ruokiin. Kiitollista kerätä ja kuivata!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mantelinkanssa mesiangervon maku sopii kyllä hyvin. Täytyykin kokeilla myös johonkin suolaiseen ruokaan.

      Poista
  2. Sain mukaani Suomesta pienen pussillisen kuivattua mesiangervoa ja taidankin tietää miten sitä käyttää;D

    VastaaPoista
  3. Mesiangervojäätelö on niin hyvää! Saaristossa sesonki meni tänä vuonna liian nopeasti ohi, enkä saanut kerätyksi kuin ihan vähän mesiangervoa. :(

    VastaaPoista