lauantai 20. joulukuuta 2014

Peuracurry


Hiukan epäkonvetionaalinen yhdistelmä, mutta kun teki mieli currya ja peuraa oli pakkasessa tarjolla. Viime aikoina on tullut syötyä yksinkertaisia ruokia ja paljon perunaa, porkkanaa ja muita juureksia kun niitä on omasta ja naapuurien maista ollut saatavilla. Tässä ruoassa läheltä ei ole kuin liha ja sipulit. Muut pitää hakea Hakaniemestä.

Toisen puolen tahnasta voi pakastaa myöhempään käyttöön.

Tahna

2 rkl korianterin siemeniä
1/2 tl valkopippureita
40 g kookoshiutaleita
1-3 punaista chiliä
2 shalottisipulia
3 valkosipulinkynttä
peukalon kokoinen pala inkivääriä
peukalon kokoinen pala galangalia
peukalon pään kokoinen pala tuoretta kurkumaa
1 sitruunaruohon varsi
4 kaffir limen lehteä
1 rkl palmusokeria
1/2 dl rypsiöljyä

Curry

1 peuran niska
suolaa
1/2 yllä olevasta tahnasta
1 tölkki kookosmaitoa (4 dl)
2 rkl kalakastiketta
1 limen mehu
tuoretta korianteria



Hiero lihaan suolaa ja kypsennä unissa miedossa lämmössä (125) kunnes liha irtoaa luista. Kannattaa varata aikaa aika monta tuntia. Riivi lihat talteen.

Lihan kypsyessä valmista tahna paahtamalla korianterin siemeniä ja valkopippureita pannulla. Jauha mausteet hienoksi. Paahda samalla pannulla kookoshiutaleita, kunnes alkavat muuttua hiukan kultaisiksi. Kuori ja pilko muut ainekset ja laita kaikki mausteiden ja kookoksen kanssa monitoimikoneeseen ja aja hienohkoksi tahnaksi.

Kuumenna pata tai kattila ja paista siinä tahnaa sekoittaen joitain minuutteja. Lisää kookosmaito, kalakastike ja limen mehu. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljakseen noin vartti. Lisää curryyn kypsä liha ja korianteri. Tarkista suola.

1 kommentti:

  1. Teen aina silloin tällöin currya peuran lähisukulaisesta, porosta. Epätavanomaista sekin, mutta toimii kyllä hyvin.

    VastaaPoista