torstai 4. joulukuuta 2014

Vähän fiinimpi pyttipannu


Ironisesti se, mistä koko idea lähti, unohtui lopulta annoksesta. Eli paistetusta viiriäisen munasta. Ajatuksena oli käyttää perinteisiä pyttipannun aineksia vähän toisella tavalla. Niin että lopputulos olisi ihan toisen näköinen. Onnistui ilman munaakin.


2 perunaa (rosamunda)
1 punasipuli
liemi: 1 rkl sokeria, 1 tl suolaa, 0,5 dl punaviinietikkaa, 0,5 dl vettä
4 paksua viipaletta pekonia
1 lammasraakamakkara
1/2 dl kuohukermaa
1 tl karkeaa dijonia
pari cocktailkurkkua
1 kevätsipuli
pari tippaa Srirachaa

Pese ja lohko perunat ja laita ne mietoon lämpöön kypsymään (mulla leivinuunissa noin 125 astetta ja 1,5 h).

Leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi. Kiehauta liemen ainekset ja laita sipulit liemeen marinoitumaan vähintään tunniksi.

Vaahdota kerma löysäksi ja kääntele sinappi vaahdon joukkoon.

Purista makkaran massa pois suolesta ja muotoile pieniksi pyöryköiksi. Paista vuorotellen pyörykät, pekonit ja perunat pannulla ja kokoa kaikki ainekset lautaselle.

6 kommenttia:

  1. Kuinka kauan meni asetteluun :D? Jotenkin nään sut tuumailemassa tätä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Asetteluun ei kyllä mennyt oikeasti kauaa, kun kaikki ainekset oli valmiina ja mietittynä. Kuumana en syönyt, mutta lämpöisenä ;)

      Poista
  2. Ihana nähdä että joku muukin joskus unohtaa annoksesta jotain oleellista. Luulin että me ollaan ainoita d... mikäsedeelläalkavanytolikaan, dee... daaa... dee.. dalmatialaisikkoja? Sitten kun kuvan puute huomataan, ruoka on jo syöty eikä sitä voi kuvata uudelleen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh! Itse kuvat sentään muistan, mutta niistä kirjoittaminen sen sijaan unohdan aika usein.

      Poista
  3. no kyllä spydärin nyt kelpaa! niin on nättiä että <3

    VastaaPoista