sunnuntai 20. syyskuuta 2009

Kanankoipia ja krutonkeja

Tein ruokaa pitkästä aikaa kanankoivista. Yleensä kun tulee käytettyä rintaleikkeitä tai -fileitä tai sitten valmistettua kana kokonaisena.

Paistoin pippuroituja koipia salvian ja rosmariinin kanssa uunissa tunnin verran ja lisäsin oliiviöljyllä valellut leipäkuutiot mukaan puolessa välissä.

Lihat olisivat hyvin voineet paistua vielä pidempään (tai kuumemmassa uunissa), jotta ne olisivat olleet vieläkin rapsakampia, mutta kun oli jo nälkä ja kova kiire syömään...

Kanojen kanssa söimme vihreää salaattia ja kastiketta, jonka ohje alla. Kastikkeen koostumus on hyvin pehmeä ja majoneesimainen. Jännää on, ettei kala maistu tuossa kovinkaan paljoa. Vähempikin määrä anjovista kyllä riittää, jos lopulle keksii jotakin järkevää käyttöä.

pieni purkillinen anjoviksia
pieni purkki ranskankermaa
oliiviöljyä sopivasti
puolen limen mehu
suolaa

Soseuta anjovikset morttelissa hienoksi tahnaksi. Lisää ranskankerma ja öljy ja sekoita tasaiseksi. Mausta limellä ja suolalla maun mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti