Erikoista leivässä on se, että taikina on erittäin löysää ja sitä kohotetaan melkein vuorokausi. Lisäksi hiivaa käytetään vain neljännes teelusikallinen, taikinaa ei vaivata lainkaan ja leipä paistetaan padassa kansi päällä.
Joitain vuosia sitten tein Moro-keittokirjan innoittamana leipäjuuren pitkän kaavan mukaan viinirypäleistä, vedestä ja jauhoista. Nyt tekemäni leipä muistutti maultaan ja rakenteeltaan hyvin paljon tuohon juureen tehtyä leipää. Maku oli selvästi hapan ja rakenne melko tiivis.
Jostakin syystä tuolloin tekemässäni juuressa ei oikein pysynyt teho, eivätkä leivät kohonneet lopulta enää kunnolla (niihin leipiin en lisännyt hiivaa ollenkaan). Ehkäpä täytyy kokeilla tehdä tuo leipäjuuri uudestaan nyt kun viinirypäleetkin voisi poimia omalta pihalta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti