sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

Lämmin lohiperunasalaatti

Sarjassa, jossa Jamie hengaili omassa pienessä keittiöpuutarhassaan, hän teki jotakuinkin tämänkaltaisen salaatin. Varmuudella muistan vain, että siihen tuli perunaa, kylmäsavulohta ja piparjuurella maustettua ranskankermaa.

Oikein kelpo kevätsalaatti tuli. Ainoana harmina jääkaappiini jäi pitkä pätkä piparjuurta, jolle en ole keksinyt käyttöä. Otan hyviä ideoita vastaan... Kenelläkään ohjetta itsetehdylle wasabille?

5-6 hyvänkokoista perunaa
200g kylmäsavulohta
pieni kourallinen kirsikkatomaatteja
pari vartta kevätsipulia

pieni nippu silolehtipersiljaa
oliiviöljyä
punaviinietikkaa
suolaa

purkki ranskankermaa
piparjuurta hienoksi raastettuna
sitruunamehua
oliiviöljyä


Kuori perunat, pilko parin sokeripalan kokoisiksi ja keitä.

Tee persiljasta, öljystä, etikasta ja suolasta kastike tehosekoittimessa (oma mulinexini pimeni tässä vaiheessa, joten jatkoin veitsellä ja huhmareella). Sekoita persiljatahna kypsiin lämpimiin perunoihin ja kumoa tarjoiluastiaan.

Sekoita joukkoon lohkotut tomaatit, pari vartta kevätsipulia ja lohi.

Tee kastike raastamalla piparjuurta ranskankermaan oman maun mukaan. Notkista oliiviöljyllä ja sitruunamehulla.

8 kommenttia:

  1. Uiui, tätä pitää testata hetimiten, "oikeaa" salaattisesonkia odotellessa.

    VastaaPoista
  2. Salaatti on siitä hyvä ruoka, kun taipuu niin moneen ja jokaiseen vuodenaikaan. Siihen vihersalaattikauteen on tosiaan vielä hetki...

    VastaaPoista
  3. http://blog.fatfreevegan.com/2006/05/roasted-asparagus-and-portabella.html

    vilkaisepa tuota, vaikuttaa mielenkiintoiselta.

    VastaaPoista
  4. Tänään jo testattiin tätä, ja aiai, kuin hyvää oli!

    VastaaPoista
  5. Kiitos kommenteista! Tuo linkin piparjuurikastike voisi olla aika hyvä...

    VastaaPoista
  6. asiasta kuudenteen tuo astiasto on ihana. Jukan isällä on samaa. musta on herkkää että joku on koristanut astioita voikukan haituvilla...kesä!

    VastaaPoista
  7. Mä olen perinyt tuon anopiltani ja löysin sen "uudestaan" kaapistani. Tuossa on kyllä hyvää down to earth -estetiikkaa.

    Jännää, että Arabian uudet astiastot, kuten Runo tai Apila, on ihan kuin 60 tai 70-luvulta.

    VastaaPoista