maanantai 20. syyskuuta 2010

Pastaa, makkaraa, kermaa ja paria sinappia

Aivan mahtava pastaruoka, jos otsikon aineksista tykkää. Syödessä tuli mieleen, että opiskeluaikana tuli kermalla kruunattua melkein ruoka kuin ruoka. Kun kerran oli keksinyt, miten se parantaa minkä tahansa aterian, sitä laittoi vähän kaikkialle.

Nykyään taas kermaa tulee käytettyä hyvin harvakseltaan. Useimmiten silloinkin se menee vaahdoksi vatkattuna hillon kanssa rahkaan pikajälkkäriksi. Tässä ruoassa kerma oli kuitenkin ihan paikallaan pyöristämässä makuja ja taittamassa sinapin terää. Oikeastaan sinappia olisi voinut olla vieläkin ronskimmin.


4-5 pienehköä sipulia
3-4 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
kukkurainen rkl hienoa dijonia
kukkurainen rkl karkeaa sinappia

neljänneskilo raakamakkaraa
2 dl kermaa
ruukullinen basilikaa
pastaa

Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä kunnes ne alkavat saamaan väriä. Sekoita sipulien joukkoon sinapit ja hämmennä hetki. Poista makkaroista suoli ja paloittele liha sipulien joukkoon. Jatka paistamista kuumalla joitain minuutteja. Riippuen makkaralaadusta pannulla saattaa olla tässä vaikeessa melkoisesti rasvaa, joten sitä voi lusikoida hiukan pois.

Lisää kerma ja anna hautua kymmenisen minuuttia (eli pastan keittoajan) kunnes kerma sakeutuu sopivasti. Lisää loppuvaiheessa puolet basilikasta kastikkeeseen. Sekoita keitetty pasta kastikkeeseen ja annostele loput basilikasta suoraan lautaselle.

4 kommenttia:

  1. Hei tätä pitää kokeilla! :) Asun Italiassa, jonka(ruoka)kulttuurista kirjoitan, ja uusia pastareseptejä tulee -yllättäen- tehtyä usein. Raakamakkaraa tai tuoremakkaraa (salsiccia) ei jostain syystä ainakaan tällä alueella juurikaan pastaan käytetä - salsicciaa täällä käytetään lähinnä pizzaan ja sellaisenaan avotulella grillattuna. Mutta tätä täytyy ehdottomasti tehdä ja syöttää "natiiveillekin" :) Hauskaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
  2. Suomessa taas raakamakkaraa ei jostain syystä käytetä juuri mihinkään. Niissä harvoissa paikoissa, joissa sitä on myynnissä se on kokolihan hintaista, mutta mun mielestä silti hintansa arvoista. Olisi hauska tietää mitä natiivikaverisi tykkäisivät. Resepti kun ei tosiaan ole mikään "aitoitalialainen". Hyvää syksyä saapasmaahan!

    VastaaPoista
  3. Haa, kiitos inspiksestä! Näin täällä Berliinissä vege-bratwursteja ja mieleeni tuli tämä resepti. Ihan sama resepti ei ollut, sillä käytin ranskankermaa ja yrttinä rakuunaa. Mutta älyttömän hyvää, en varmaankaan olisi tullut ajatelleeksi tällaista pastakastiketta ilman ulkoista ärsykettä :)

    VastaaPoista
  4. Hauskaa, että sain aiheutettua positiivisen ärsykkeen. Berliinissä lienee hyvät makkaravalikoimat myös vegeissä? Rakuuna ja ransakankerma toimivat varmaan hyvin yhdessä.

    VastaaPoista