Ohje on Ottolenghin keittokirjasta, ja kirjoitin sen tuohon alle sellaisenaan. Muuttelin ohjetta jättämällä taikinasta pois rusinat ja kookoshiutaleet ("eihän se voi tarvita noita kaikkia!"), täytteestä auringonkukansiemenet vaihtuivat pinjansiemeniin ja seesaminsiemenet olivat tavallisia vaaleita. Puolitin koko taikinan ja sain kymmenisen muffinsia.
Taikina
300 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl jauhettua kanelia
ripaus suolaa
4 munaa
160 ml kasviöljyä
280 g sokeria
2 tl vanilliinisokeria
220 g porkkanaa raastettuna
200 g omemaa karkeaksi raastettuna
100 g pecanpähkinöitä
100 g sulttaanirusinoita
50 g kookoshiutaleita
Täyte
50 g suolatonta voita pieninä kuutioina
75 g vehnäjauhoja
25 g muscovadosokeria
50 g puurohiutaleita (ruispuurohiutaleet toimivat oikein hyvin)
15 g auringonkukansiemeniä
25 g kurpitsansiemeniä
15 g mustia seesaminsiemeniä
1 rkl vettä
1 rkl kasviöljyä
1,5 rkl hunajaa
Lämmitä uuni 170 asteeseen.
Sekoita taikinaa varten jauhot, leivinjauhe, kaneli ja suola. Vatkaa toisessa astiassa sekaisin munat, öljy, sokerit sekä porkkana- ja omenaraasteet. Kääntele joukkoon pähkinät, rusinat, kookos sekä lopuksi jauhot siivilöytynä. Lusikoi taikina muotteihin ja ripottele reilusti täytettä päälle. Paista uunissa noin 25 minuuttia.
Oi nam.
VastaaPoistaVaikuttavat herkuilta sekä kuvan että ainesosalistan perusteella! Omenaraasteen testaaminen leivonnaisessa on yksi monista jutuista, mitä on pitänyt jo pitkään kokeilla.
VastaaPoistaNo ei ihme, että noista piti tädille erikseen mainita eilen puhelimessa :-D Huikean kuuloinen ohje!
VastaaPoistaKyllä, nämä olivat juuri niin hyviä kuin voi kuvitella!
VastaaPoistaJa mun suppealla leivontarepertuaarilla olen varma, että näitä saa parit seuraavatkin vieraat.
VastaaPoistaHeippa! Äiti teki näitä eilen, ja saatiin maistaa, nam! Niissä oli kookoshiutaleita mukana. Loviisakin tykkäsi.
VastaaPoistaJohanna
Hienoa, että maistui! Ehkä täytyy ensi kerralla kokeilla käyttää myös kookosta ja sukattia.
VastaaPoista