maanantai 13. kesäkuuta 2011

Kesälaatikko uusista perunoista ja fenkolista


Tulipa kevyt kesälaatikko: ihan ilman kermaa, pekonia ja valkosipulia. Juustoa sentään oli, muttei sekään tehnyt ruoasta raskasta. Idea tähän tuunattuun janssoninkiusaukseen ruokaan tuli uusimmasta Jamie-lehdestä.

noin puoli kiloa uusia perunoita
iso fenkoli
200 g kuorittuja katkarapuja
sitruuna
1 tl kapriksia
150 g turkkilaista jugurttia
75 g englantilaista cheddaria
1 tl karkeaa dijonia
tuoretta tilliä
suolaa ja valkopippuria


Pese perunat ja keitä suolalla mastetussa vedessä lähes kypsiksi. Halkaise fenkoli, leikkaa ohuiksi suikaleiksi ja keitä viitisen minuuttia. Valuta perunat ja fenkolit ja kumoa uunivuokaan. Kun perunat ovat hiukan jäähtyneet leikkaa ne puoliksi tai paksuiksi viipaleiksi. Lisää mukaan raastettu sitruunankuori, katkaravut ja kaprikset. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Yhdistä kulhossa jugurtti, sitruunamehu, juustoraaste ja puolet tillistä. Kaada seos vuokaan ja paista 200 asteisessa uunissa noin vartti tai kunnes ruoka saa väriä. Koristele laatikko lopulla tillillä.

5 kommenttia:

  1. tätä kokeillaan varmasti meillä jossain käänteessä. kuulostaa ja näytää herrrrkulta!

    Merituuli Sipulasta

    VastaaPoista
  2. Kyllä kannattaa kokeilla. Niin kauan, kun pernat onm uusia!

    VastaaPoista
  3. Namilta näyttää ja jotain uutta!

    VastaaPoista
  4. Parasta aikaa uunissa. Tuoksuu on niin hyvä, ettei se myöskään kovin pahalta voi maistua. -M-

    VastaaPoista
  5. M: Toivottavasti ei maistunut pahalta. Tuskin ;)

    VastaaPoista