Tarkoituksenani tehdä samanlaisia marinoituja sipuleita, joita saa nepalilaisissa ravintoloissa salaatin ja poppadom-leipien kanssa. Kahlailin muutamia reseptisivuja, mutten löytänyt juuri sopivaa ohjetta. Valitsin lopulta David Lebovitz ohjeen osaksi sillä perustella, että kuva näytti lähimmäksi siltä, mitä olin hakemassa.
Muokkasin ohjetta vähentämällä mausteista neilikkaa ja lisäämällä tähtianista. Liemeen mahtui myös enemmän sipulia kuin alkuperäisessä ohjeessa neuvottiin.
Hyviä olivat, vaikkeivät Everestin sipuleilta maistuneetkaan. Näistä tuli hiukan turhan makeita ja pehmeitä. Jos tiedät olin hakemassa ja tiedät siihen vielä reseptin niin jaa toki!
1,8 dl valkovinietikkaa
50 g sokeria
ripaus suolaa
laakerinlehti
5 maustepippuria
pari kokonaista neilikkaa
kokonainen tähtianis
pieni kuivattu chili
keskikokoinen punasipuli ja keltasipuli
Kiehauta kattilassa etikka ja mausteet. Kuori ja halkaise sipulit.ja leikkaa ne ohuehkoiksi viipaleiksi. Lisää sipulit kattilaan ja anna kiehua hiljalleen 30 sekuntia.
Anna sipulien jäähtyä liemessä ja siirrä desinfioituun lasipurkkiin. Säilytä jääkaapissa.
Oi, miten sievää pinkkiä! Täytyypä kokeilla itsekin, kun marinoidut sipulit on tosiaan hyviä!
VastaaPoistaNäistä tuli tosiaan vähän sellaisia Hello Kitty -sipuleita.
VastaaPoista