Pauligin koulutusasiantuntija Emmi Hämäläinen kertoi viisi helppoa vinkkiä parempaan suodatinkahviin:
1. Älä käytä puhtaan veden kaatamiseen kahvipannua, jottet kaada keittimeen kahvirasvaa.
2. Tasaa kahvijauheen pinta suodatinpussissa. Älä ravistele tai kopistele, jottei suodatinpussi mene tukkoon.
3. Sekoita valmista kahvi pannussa, jottei vahva kahvi jää pohjalle ja laiha pinnalle.
4. Juo kahvi puolen tunnin kuluessa keittämisestä.
5. Käytä avattu kahvi viikon sisällä.
Kahta ensimmäistä sääntöä on tullut rikottua ihan koko ajan. Myös neljättä monesti töissä.
Parempaa kahvia. Heti aamulla.
Lisävihjeitä:
VastaaPoista1. Käytä mahdollisimman vastapaahdettua kahvia. Alle viikon ikäisen ja kuukauden ikäisen kahvin maussa on iso ero. Ja siitä kauemmaksi menee vain huonommaksi ja huonommaksi.
2. Jos vastapaahdettu kahvi alkaa houkuttamaan, kokeile Bodumin Peboa. Se ei suodata kahvin rasvoja pois ja kahvi saa täyteläisemmän maun. (Varoitus: jos käyttää vanhaa kahvia, niin saa härskiintyneen kahvirasvan maun)
Lisävihje numero 0. Käytä vastajauhettuja papuja (tuoreita, kuten Mikko yllä mainitsi). Neljä minuuttia sitten jauhettu kahvi on vanhaa ja menettää ominaisuuksiaan...
VastaaPoistaHelpoin tapa päästä kahviharrastuksen alkuun on ostaa hyvä mylly ja vaikkapa pressopannu. Siitä voikin sitten siirtyä kahvin tilaamiseen pikkupaahtimoilta ja espressokoneen hankintaan. Omalla vastuulla :).
Jasu, joko sä kohta bloggaat sun ikisuosituista espressoista ja cappuccinoista?
VastaaPoistaL
Paahtamisen ja jauhamisen tuoreus on tärkeää tottakai. Kun on oma mylly niin, ei tule edes mieleen tehdä espressoa valmiiksi (siis paahtimolla) jauhetusta kahvista. Suodatinjauhatus karkeampana kestänee vähän paremmin aikaa. Näin olen ainakin itse kokenut.
VastaaPoistaL: Jaksaa vaan odottaa. Ehkä se vielä joskus tulee.