keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Makkarapannu ja lohkoperunoita syyskuun tiistaihin


Täydellistä kotitekoista roskaruokaa syksyisenä arkena. Ruoassa yhdityi kivasti erilaisia tekstuureja: rapea korppujauho, jauhoinen peruna ja öljyinen tomaattikastike. Tyyliin sopiva loppusilaus tuli tujauksesta perinteistä tabascoa.

10 keskikokoista perunaa
pari rkl oliiviöljyä

suolaa
oksa tuoretta rosmariinia pieneksi leikattuna
1 tl Espeletten chiliä
kourallinen korppujauhoa


4 hyvää makkaraa maun mukaan
1 chorizo
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 rkl BBQ-kastiketta
1 tölkki tomaattimurstaa
iso nippu tuoretta silolehtipersiljaa

(tabascoa)

Pese perunat, halkaise neljään tai kuuteen osaan ja laita uunivuokaan. Sekoita perunoihin muut ainekset ja paista 225 asteisessa uunissa kypsiksi eli noin kolme varttia.

Pilko makkarat, chorizo ja sipulit pieneksi ja kaada kuumalle pannulle. Ruskista hetki ja lisää BBQ-kastike sekä tomaattimurska. Hauduta ilman kantta 5-10 minuuttia kunnes ruoka saostuu. Sekoita joukkoon silputtu persilja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti